transferuri

Pauzele competiționale sunt mereu agitate în campionatul României. Jucători care negociază despărțiri, cluburi care caută înlocuitori, probleme financiare care lasă pe drumuri talente confirmate. Avem de toate în țară. Așa că am făcut o listă cu câțiva jucători de top care nu știu încă unde vor evolua în câteva săptămâni.

Constantin Budescu

Mijlocașul a jucat în toamnă sub formă de împrumut la Astra și primul lucru pe care l-a făcut în 2017 a fost să își rezilieze contractul cu clubul chinez Dalian Yifang. Budescu este în prezent liber de contract, dar este asaltat de oferte de la Steaua București, Steaua Roșie Belgrad sau de alte echipe din Turcia. Pentru el problema nu este să își găsească o echipă, ci să ia cea mai bună decizie. Varianta turcească nu pare prea atractivă din cauza recentelor atentate și probleme de securitate. În Belgrad ar putea rămâne departe de echipa națională, iar în România așteptările ar fi foarte mari încă de la început.

Fernando Boldrin

Căzut în dizgrație la Steaua, Boldrin nu este deloc sigur de locul său în echipă, dar soarta lui se va decide abia spre finalul perioadei de transferuri, când va fi clar dacă vor exista alte soluții în lotul Stelei. Mijlocașul a jucat în 32 de meciuri pentru Steaua, reușind 7 goluri și 3 pase decisive. În această toamnă, Boldrin a fost votat de fani de două ori drept cel mai bun jucător al echipei, în sondajele NetBet aferente lunilor septembrie și noiembrie.

George Țucudean

Chiar dacă este printre cei mai bine cotați atacanți ai campionatului, George Țucudean este în mare încurcătură la Pandurii. Clubul din Târgu Jiu a intrat în insolvență, nu are bani să îl plătească, dar nici nu poate fi rupt contractul din cauza unei clauze pe care, cu siguranță, azi o regretă ambele părți. „Dacă e pus pe liber, Pandurii trebuie să-i achite 250.000 de euro, iar dacă pleacă el, trebuie să dea 250.000€ grupării din Târgu Jiu. Acesta e şi motivul pentru care atacantul nu a mai plecat în Malta, în cantonament cu Craiova”, scrie Gazeta Sporturilor.

Soluția salvatoare? Echipa care îl dorește cel mai mult pe George să plătească acel sfert de milion de euro.

Cristian Săpunaru

Dorit tot în Turcia de Karabukspor, fundașul este blocat la Astra din cauza unor neînțelegeri financiare. Săpunaru și-a negociat deja contractul cu turcii, dar giurgiuvenii îi dau voie să se transfere numai dacă va renunța la restanțele avute de Astra către el. Sună a caz de comisii?

Lucian Sânmărtean

După ce și-a reziliat contractul cu Pandurii, veteranul de 36 de ani așteaptă oferte și în câteva zile va lua o decizie privitoare la viitorul său. Dinamo este cel mai mare club din țară interesat de serviciile lui, însă oferta nu este grozavă din punct de vedere financiar. Lucian a mai fost în atenția Astrei și a clubului Viitorul Constanța.