cupa-romaniei

Surprinzătoarea și fascinanta Cupa României revine în atenția pariorilor în această săptămână. Marți, miercuri și joi se vor juca toate cele 4 sferturi de finală. Calificarea se decide într-o singură partidă pe terenul echipei mai slab clasate în sezonul trecut, lucru care, teoretic, ar trebui să avantajeze jocul ofensiv, deoarece nimeni nu are de câștigat dacă joacă la zero-zero.

ACS Poli – CFR Cluj

Considerată una din cele mai slabe echipe la startul sezonului, Poli reprezintă o surpriză plăcută, reușind în campionat să recupereze o penalizare de 14 puncte și să își acorde singură șanse reale de evitare a retrogradării. Mai mult, bănățenii luptă pe toate fronturile, fiind deja calificați în finala Cupei Ligii. Iar acum, dacă bat, ajung și în semifinalele Cupei României.

Nu va fi ușor cu CFR Cluj, o altă revelație a campionatului. Ardelenii au plecat și ei cu penalizare, dar au prins playoff-ul și au intrat chiar în calculele de titlu. Vasile Miriuță a construit un sistem precis, are la dispoziție câțiva fotbaliști foarte talentați precum Deac, Nouvier sau Omrani. De fapt, vișiniii sunt specialiști în Cupă, câștigând trofeul anul trecut. În total și-au adjudecat Cupa de 4 ori în 12 sezoane, de când au promovat pe prima scenă.

Poli nu îi va putea folosi pe Doman, Artean și Bocșan (mijlocași, respectiv fundaș), iar CFR va juca fără Păun (accidentat).

Informații pentru pariori:

  • ACS Poli a marcat de fiecare dată în 8 meciuri directe jucate cu CFR de când bănățenii au promovat din Liga a 2-a
  • Cele mai recente meciuri disputate în actuala ediție de Liga 1 s-au terminat ambele la egalitate (1-1 la Timișoara, 2-2 la Cluj)
  • Palmaresul direct este: 3 victorii Poli – 4 egaluri – 3 victorii CFR

Vezi oferta de pariuri a siteului NetBet.ro!

CS Mioveni – FC Voluntari

Singura echipă din Liga a II-a rămasă în competiție, Mioveni evident că nu are prima șansă la calificare, dar are o bună ocazie să prindă un loc în semifinalele Cupei. După ce a scos Steaua în decembrie, de ce nu ar spera la o nouă realizare? Dacă rezultatele din Liga 2 sunt vreo indicație, CS Mioveni are o primăvară foarte bună, cu goluri multe împotriva Baloteștiului și a formației SS Politehnica Timișoara, 3-0, respectiv 2-1. Chiar dacă nu și-a propus promovarea, Mioveniul este în cărți pentru podiumul diviziei inferioare. Mioveni a ajuns în sferturi eliminând Olimpia Satu Mare în 16-imi (scor 3-1) și Steaua (0-0 timp regulamentar, 1-1 prelungiri, 6-5 după penalty-uri).

Favorită pe hârtie, Voluntari are multe nume sonore în lot, dar locul ocupat în clasamentul Ligii 1 este unul mai degrabă slab, iar pe bancă este Dinu Todoran, un antrenor interimar, după despărțirea de Florin Marin. Voluntari are doar o victorie în ultimele 5 meciuri, înscriind doar două goluri în această perioadă.

Informații pentru pariori: 

  • Singura întâlnire directă a avut loc în 2014, tot în Cupa României, când Mioveni a câștigat în deplasare, 1-2, după ce la pauză Voluntari avea 1-0. Revenirea argeșenilor s-a produs cu goluri în minutele 88 și 90.
  • Ultimele 5 meciuri jucate de Voluntari au fost toate de „Sub 2,5 goluri”, ilfovenii având un golaveraj 2-3.
  • Nilă, jucătorul care a marcat pentru Mioveni în disputa cu Steaua, este incert din cauza unei accidentări. De la gazde mai lipsesc Gugu și Gălan(suspendați), Stoica și Mîrzeanu (accidentați).

1 gol = 10 RON în Cupa României!

736x143

CS Universitatea Craiova – Dinamo

Derby-ul sferturilor de finală se joacă la Severin, unde „leii din Bănie” primesc vizita „câinilor”. Va fi al 4-lea meci direct în mai puțin de șase luni, statistica sezonului între formații fiind perfect simetrică: oltenii au bătut cu 2-1 în octombrie, au pierdut cu 1-2 în februarie și au făcut 0-0 în martie. Toate meciurile s-au jucat în campionat.

Cotată ca favorită la pariuri, Craiova nu traversează cea mai bună perioadă de formă. Are abia o victorie în ultimele 6 jocuri, dar îmbucurător pentru Mulțescu și ai lui este că nu a mai pierdut de 3 jocuri. În plus, pauza scurtă provocată de meciul echipei naționale i-a oferit timp antrenorului să regleze puțin jocul. Alb-albaștrii nu au absenți importanți, iar Andrei Ivan nu a fost folosit intens la reprezentativă, deci va fi la capacitate maximă. Până acum, Craiova a trecut în 16-imi de Sepsi Sf. Gheorghe (1-0 în prelungiri) și de Dunărea Brăila (2-0).

Nu la fel de norocos este Cosmin Contra. Încă neînvins pe banca lui Dinamo, „Guriță” nu se va putea baza pe Bawab, Penedo și, conform spuselor sale, și-ar dori să îl menajeze pe Adam Nemec. Toți au fost la echipele lor naționale și acuză oboseală accentuată. În plus, șapte dinamoviști riscă suspendări în campionat dacă iau cartonaș în Cupă, așa că s-ar putea să vedem mai multe rezerve în rotație în echipa bucureșteană. Motivația cea mai mare ar trebui să o aibă Nedelcearu, Petre și Dudea, cei trei care au călcat pe bec și au băut în cantonamentul lotului de juniori. Aceștia vor avea o ultimă șansă în Cupă cu Craiova, trebuie să arate ce pot. Dinamo a ajuns în sferturi după ce a bătut Dinamo II (2-1) și Gaz Metan (3-1).

Informații pentru pariori:

  • Andrei Ivan are 4 meciuri consecutive în care nu a marcat. Ultimul său gol a fost înscris în 4 februarie, într-un meci cu Voluntari.
  • Dacă portarul Penedo nu va fi folosit, poarta dinamovistă va fi apărată de Vytautas Cerniauskas, portar care în sezonul 2016-2017 a jucat doar două meciuri, în Cipru, în octombrie, pentru Ermis. În ambele partide a luat câte 2 goluri.
  • Dinamo are 6 meciuri fără înfrângere de când a fost instalat antrenorul Cosmin Contra (4 victorii, 2 egaluri).

Vezi oferta de pariuri a siteului NetBet.ro!

Viitorul – Astra

Un meci aparent imprevizibil, un meci între liderul de moment și campioana la zi, Viitorul – Astra promite mult spectacol. Ambii antrenori sunt adepți ai atacului, formațiile lor marchează mult și construiesc un fotbal plăcut ochiului. Chiar dacă pauza competițională prilejuită de meciul naționalei a adus câteva zile suplimentare de odihnă, piesele de bază ale celor două formații au fost angrenate în duelul cu danezii. Benzar de la Viitorul și Săpunaru de la Astra au jucat 90 de minute și s-ar putea resimți.

În schimb, jucătorii ofensivi ai ambelor cluburi vor intra împrospătați pe teren. Este posibil să vedem câțiva jucători menajați, dar cum ambele cluburi sunt însetate după glorie și trofee, modificările în loturi nu vor fi haotice. Este de așteptat ca Hagi să mizeze iar pe Casap și Coman (fiecare are doar 18 ani), în timp ce Astra speră să se impună prin experiența lui Teixeira și Budescu. Mai ales că acesta din urmă are ceva să îi arate selecționerului Daum, după ce a fost lăsat pe bancă în urmă cu câteva zile.

În tururile precedente, Viitorul a trecut de Balotești (4-0) și Pandurii (3-0), iar Astra a câștigat cu Nuova Mama Mia (1-0) și Luceafărul Oradea (3-1).

Informații pentru pariori:

  • În 11 din 15 meciuri directe, doar una din echipe a marcat. De cele mai multe ori aceea a fost Astra, care și conduce în palmaresul direct: 10 victorii, 2 egaluri, 3 înfrângeri.
  • Constantin Budescu a marcat 7 goluri în poarta Viitorului
  • Astra a câștigat cu 3-1 un amical în 25 martie, jucat în deplasare cu Besiktas

1 gol = 10 RON în Cupa României!

736x143

Pentru noi articole, ponturi și alte informații din lumea pariurilor, urmărește-ne pe Twitter, dă-ne Like pe Facebook și pe Instagram.

*Articolul acesta este părerea personală a autorului, nu automat și a companiei.