În tenisul masculin, doi competitori s-au ridicat asupra tuturor în 2019. Rafael Nadal și Novak Djokovic și-au împărțit de-a lungul anului cele 4 trofee majore.

Spaniolul a ieșit victorios la Roland Garros (pentru a 12-a oară!) și la US Open, în timp ce sârbul a triumfat la Australian Open și Wimbledon. Cei doi jucători au creat noi dimensiuni ale jocului și s-au apropiat de Roger Federer în lupta pentru supremația acestui sport din punct de vedere al turneelor de Grand Slam câștigate. În acest moment Nadal are 19 trofee, cu 1 mai puțin decât elvețianul, în timp ce sârbul are 16.

Deși cei 2 au avut un 2019 de senzație, nu au reușit până la începerea Mastersului de la Paris să își asigure locul 1 ATP la sfârșitul sezonului 2019.

Cu ambii jucători participanți în cele 2 turnee majore rămase de jucat în acest sezon, Paris și Londra, vom face o analiză a luptei pentru nr. 1 ATP, la sfârșitul sezonului.

În cursa pentru ATP Finals, clasament care arată totalul punctelor câștigate în acest an, Nadal are 9225 de puncte, iar Djokovic 7945. Rezultă deci, un avans de 1280 de puncte pentru spaniol. Djokovic ar putea câștiga 1000 de puncte la Paris, plus 1500 la Londra, dacă va fi neînvins în toate meciurile rămase de jucat în acest an. Chiar și așa, aceste 2500 de puncte i-ar putea fi insuficiente sârbului pentru a-l depăși pe Nadal.

Cade un nou record al lui Sampras?

Pentru a conștientiza mai bine momentul, putem spune că Djokovic ar putea fi lider mondial pentru a 6-a oară la final de an, egalându-l pe Sampras, iar în cazul cel mai probabil în care Nadal va termina pe primul loc, el îi va egala la acest capitol pe Federer și Djokovic.

Cei mai aprigi urmăritori ai sportului alb cunosc deja dorința declarată a lui Djokovic de a doborî recorduri, în timp ce Nadal nu pare a fi atât de interesat de acest aspect.

Fanii imparțiali ai acestei lupte de sfârșit de an speră într-o desfășurare pe muchie de cuțit, cu o concluzie într-o eventuală finală la Londra. Această desfășurare a mai avut o dată loc în urmă cu 3 ani, atunci când Murray l-a învins pe Djokovic în ATP Finals și i-a „suflat” acestuia primul loc la final de an.

În același timp, vocile influente ale tenisului îl consideră mult mai potrivit ca locul 1 să-i revină lui Nadal la final de an, acesta egalându-i astfel pe Federer și Djokovic și marcând din nou această poveste epică din lumea tenisului.

Care este favoritul tău pentru finalul de an?

 

Profită de oferta noastră din acest sezon pentru pariurile pe tenis – 50 RON FREEBET SĂPTĂMÂNAL!

Multe alte pariuri sportive online te așteaptă pe NetBet Sport!