franta-payetMult mai dezechilibrate decât primele trei meciuri din optimi, partidele de duminică le au ca favorite certe pe Franța, Germania și Belgia. Dar acest Euro numai de surprize nu a dus lipsă.

Franța – Irlanda, duminică, ora 16:00, Stade de Lyon – Lyon

Franța este neînvinsă în ultimele cinci partide directe cu Irlanda (2 victorii, 3 egaluri). Cea mai recentă victorie irlandeză datează din 1981.

În ultimele cinci meciuri directe s-au înscris doar patru goluri între cele două.

Cea mai recentă confruntare a avut loc în 2009, într-un baraj tur-retur pentru calificarea la Mondialul din 2010, când francezii s-au impus în prelungiri, în partida retur, după o greșeală de arbitraj.

Franța a mai câștigat propria grupă în 2004, când a fost eliminată în sferturi de Grecia.

Franța este neînvinsă în ultimele 15 meciuri jucate la turnee majore pe teren propriu, câștigând 13 jocuri și terminând alte două la egalitate. Cea mai recentă înfrângere datează din iulie 1960, când a fost organizată prima ediție a unui turneu european.

Cel mai recent șut pe spațiul porții franceze la acest euro a fost în urmă cu 205 minute de joc, de la golul marcat de Bogdan Stancu în partida de deschidere.

Trei din patru goluri reușite de Franța la acest turneu final au fost marcate în minutul 89 sau mai târziu.

Irlanda a ajuns în faza eliminatorie a unui turneu final european pentru prima dată. Victoria reușită miercuri împotriva Italiei a fost abia a doua reușită a lor la Euro.

Arbitri:

Central: Nicola Rizzoli (ITA). Asistenți: Elenito Di Liberatore (ITA), Mauro Tonolini (ITA). Asistenți de careu: Daniele Orsato (ITA), Antonio Damato (ITA). Rezervă: Aleksei Kulbakov (BLR).

Forma de moment:

Franța: EVVVVV

Irlanda: VÎEÎEE

Echipe probabile:

Franța (4-2-3-1): Lloris – Sagna, Rami, Koscielny, Évra – Pogba, Kanté, Matuidi – Griezmann, Giroud, Payet

Irlanda (4-4-1-1): Randolph – Coleman, Duffy, O’Shea, Ward – Whelan, McCarthy, Hendrick, Brady – Hoolahan – Long

Cote NetBet

Franța Egal Irlanda
1,43 4,05 10,00

EXCLUSIV: Noii jucători au o cotă 20.00 pentru victoria Irlandei. Dacă pariul este pierzător, acordăm un freebet. Click pentru detalii.

Germania – Slovacia, duminică, ora 19:00, Stade Pierre Mauroy – Lille Métropole

Germania a câștigat șapte din cele 10 întâlniri cu Slovacia, inclusiv două dispute în preliminariile Euro 2008 (6 goluri marcate, 2 primite).

Cea mai recentă întâlnire a fost însă câștigată de slovaci, 3-1 într-un amical disputat cu o lună în urmă.

Germania a ajuns cel puțin în semifinale în toate turneele majore la care a participat după 2004, când a fost eliminată din faza grupelor.

În ultimele două partide, Germania a tras 44 de șuturi, dar a marcat o singură dată.

Germania a mai jucat pe stadionul Pierre-Mauroy în acest turneu, când a câștigat 2-0 cu Ucraina. La fel, Slovacia a jucat deja pe aceeași arenă și a bătut Rusia cu 2-1.

Germania a avut o posesie medie de 71,9% până acum, cea mai mare de la Euro.

Din 7 meciuri jucate la turnee majore, Slovacia a câștigat de 2 ori (3-2 împotriva Italiei în 2010, 2-1 împotriva Rusiei în urmă cu câteva zile).

Deși are 10 goluri în 13 meciuri la mondiale, Tjomas Müller nu a reușit să înscrie până acum la Euro, având 8 partide deja jucate.

Bastian Schweinsteiger are 35 de partide jucate la turnee majore finale și speră să îl depășească pe Miroslav Klose (37) și Lothar Matthäus (36).

Marek Hamsik a fost direct implicat în 4 goluri în ultimele 4 partide oficiale cu Slovacia (3 goluri, 1 pasă decisivă). Este unul din cei trei fotbalisti slovaci care au participat în toate meciurile țării sale la un turneu final, alături de Martin Skrtel și Jan Durica.

Forma de moment:

Germania: VEVVÎV

Slovacia: EVÎEVV

Echipe probabile:

Germania (4-2-3-1): Neuer – Kimmich, Boateng, Hummels, Hector – Kroos, Khedira – Müller, Özil, Götze – Gomez

Slovacia (4-5-1): Kozáčik – Pekarík, Škrtel, Ďurica, Hubočan – Kucka, Pečovský, Mak, Hamšík, Weiss – Duda

Cote NetBet

Germania Egal Slovacia
1,43 4,50 9,20

Ungaria – Belgia, duminică, 22:00, Stadium de Toulouse – Toulouse

Belgia a câștigat șase din ultimele opt meciuri cu Ungaria, inclusiv ultimele patru. În alte două meciuri a făcut egal. Cea mai recentă victorie maghiară datează din 1958.

Nici una din cele 12 întâlniri directe nu s-a terminat 0-0.

Belgia a înscris în toate cele mai recente partide directe, inclusiv cel puțin două goluri în ultimele cinci meciuri.

Ungaria a reușit să treacă de faza grupelor pentru prima dată în 50 de ani, de la mondialul din 1966 până azi. Atunci au fost eliminați în sferturi de fosta Uniune Sovietică.

Ungaria a înscris cele mai multe goluri în faza grupelor, alături de Țara Galilor (6 reușite).

Belgia nu a mai ajuns în faza eliminatorie la Euro din 1980, când a prins finala și a pierdut cu Germania de Vest.

Cele mai recente 5 goluri belgiene la Euro au fost toate marcate în a doua repriză.

Belgia are 80% procent de reușită la pase în treimea adversă de teren. Numai Spania (83%) și Germania (82%) au avut o acuratețe mai mare.

Zoltan Gera a devenit al doilea cel mai bătrân marcator din istoria Euro (37 de ani și 61 de zile), după Ivica Vastic (38 de ani și 256 de zile).

Eden Hazard a fost pasator decisiv la cele mai recente două goluri belgiene, dar rămâne fără gol marcat în 637 de minute jucate la turnee majore cu naționala sa.

Arbitri:

Central: Milorad Mažić (SRB). Arbitri de tușă: Milovan Ristić (SRB), Dalibor Djurdjević (SRB). Arbitri de careu: Danilo Grujić (SRB), Nenad Djokić (SRB). Rezervă: Jonas Eriksson (SWE).

Forma de moment:

Ungaria: EEVÎEE

Belgia: VVÎVEV

Echipe probabile:

Ungaria (4-2-3-1): Király – Kádár, Guzmics, Juhász, Lang – Nagy, Gera – Lovrencsics, Kleinheisler, Dzsudzsák – Szalai

Belgia (4-2-3-1): Courtois – Meunier, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen – Nainggolan, Witsel – Carrasco, De Bruyne, Hazard – Lukaku

Cote NetBet

Ungaria Egal Belgia
6,90 3,35 1,62