Playoff-ul Champions League începe azi. De data aceasta, tragerea la sorți nu a mai fost favorabilă Stelei, cum s-a întâmplat în trecut de atâtea ori. Roș-albaștrii au dat fix peste Manchester City, unul din cele mai puternice cluburi ale momentului. Partea bună? Orice rezultat favorabil al românilor le-ar da încredere enormă pentru eventualele grupe. Iată câteva argumente pro și contra unui rezultat bun pentru Steaua:

Manchester City nu a mai jucat până acum în preliminariile Champions League, competiție în care au participat de fiecare dată începând cu sezonul 2011-212.

Cetățenii au întâlnit un singur club din România, pe Poli Timișoara, în 2010-2011, când au câștigat cu 1-0 în deplasare și 2-0 pe teren propriu.
Steaua a pierdut o singură dată în ultimele 16 partide pe teren propriu disputate în preliminariile Champions League. Dintre ele, 11 au fost victorii, 4 egaluri.
Ultima dată când Steaua a fost în grupele UCL s-a întâmplat în sezonul 2013-2014, când a făcut trei remize și a suferit trei înfrângeri.
Pep Guardiola, antrenorul lui Manchester City, a câștigat Liga de două ori cu Barcelona, în 2009 și 2011. Ca antrenor, în șapte sezoane a ajuns tot de atâtea ori în semifinale.
steauamancity_infografic niculae stanciu versus kun aguero