romania-poloniaok

România – Polonia este un meci cu o lungă istorie fotbalistică. Poate că „tricolorii” nu sunt azi exact în cel mai bun moment al lor din punct de vedere al performanțelor, dar în fața rivalilor de vineri au un palmares net superior! Surprize, surprize, nu-i așa?

Dominație clară în statistici

Conform uefa.com, România și Polonia s-au întâlnit de 33 de ori în meciuri oficiale. 14 au fost victorii românești, 15 remize și doar 4 au fost victorii ale oaspeților de vineri. O regulă nescrisă spune că meciurile dintre România și Polonia sunt deosebit de atractive și spectaculoase, dar în marea majoritate fără scoruri dezechilibrate, informație certificată de golaverajul 54-47 favorabil țării noastre.

„România are 14 meciuri consecutive fără înfrângere în campaniile de calificare. Din acestea, a câștigat 6 și a remizat în 8”

Contextul actual

O nație întreagă așteaptă renașterea fotbalului românesc de la neamțul Daum și de la talentatul Stanciu. Pe lângă ei, piese importante ca Florin Andone, Ciprian Tătărușanu, Răzvan Marin sau Romario Benzar pot reprezenta stâlpii unei construcții care să se definitiveze în 2018. Drumul până acolo este anevoios și presărat cu surprize, dar cum nicio reprezentativă nu a arătat că se poate impune fără emoții în grupă, este bine că „tricolorii” păstrează șanse reale de calificare, nu doar iluzii în fața vreunei superputeri a fotbalului european.

Nu că Polonia ar fi o reprezentativă fără valoare, dar este o echipă mai accesibilă decât, să spunem, Germania, Spania, Italia, Franța. De altfel, în presa lor, unii polonezi nu s-au sfiit să spună că ar fi mulțumiți cu un punct la București. Roș-albii au 7 puncte în 3 partide, dar s-au chinuit teribil în toate meciurile de până acum. Au remizat surprinzător cu Kazahstan, au fost la un pas de dezastru pe teren propriu cu Danemarca și au câștigat la ultima fază a meciului cu Armenia.

736x143-1

Grupa E de calificare la Campionatul Mondial din 2018, clasamentul curent

Țară J V E Î G Pct
Muntenegru 3 2 1 0 7-1 7
Polonia 3 2 1 0 7-5 7
România 3 1 2 0 6-1 5
Danemarca 3 1 0 2 3-4 3
Kazahstan 3 0 2 1 2-7 2
Armenia 3 0 0 3 1-8 0

Nu este de mirare că meciul de la București este într-un echilibru aproape perfect. Totuși, Polonia este foarte ușor favorită, lucru relevat și de cotele oferite de NetBet.ro. O victorie a României este cotată la 2,95, remiza la 3,05 iar înfrângerea la 2,50.

Polonia este o mașinărie de marcat goluri și nu și-a schimbat stilul nici împotriva marilor echipe. Deci nici vineri nu se va baricada în apărare. În schimb, este o echipă ușor de surprins, a luat deja 5 goluri în grupă și de fiecare dată, apărarea a fost punctul slab. Și România are jucători de contraatac! Daum lucrează de când a venit la creșterea vitezei jocului, la pase dintr-o atingere și la dinamica echipei sale. Putem să ne așteptăm la un meci de care pe care, cu multe goluri electrizante?

Situația loturilor, echipe probabile

România îl are absent pe Denis Alibec, dar atacantul Astrei nu ar fi fost prima opțiune în atac. De asemenea, presa a scris în aceste zile că există dubii pentru posturile de fundaș stânga, mijlocaș stânga și atacant, dar este probabil ca selecționerul să meargă pe mâna celor mai în formă și mai experimentați unde are de ales: Toșca versus Latovlevic, Stancu versus Chipciu sau Keșeru versus Andone.

Echipa probabilă a României (4-1-4-1): Tătăruşanu – Benzar, Chiricheş, Grigore, Toşca – Hoban – Popa, Marin, Stanciu, Stancu – Keşeru

Cea mai mare absență la polonezi este cea a atacantului Arek Milik, dar la București se vor putea baza pe cel mai important om al lor: Robert Lewandowski. Iată formula probabilă a echipei poloneze:

Echipa probabilă a Poloniei (4-2-3-1): Fabianski – Piszczek, Glik, Pazdan, Jedrzejczyk – Krychowiak, Linetty – Blaszczykowski, Zielinski, Grosicki – Lewandowski

Predicții și cote

Pentru o remiză spectaculoasă de 2-2 NetBet oferă cotă de 18,00!

Un gol în orice moment reușit de Nicolae Stanciu are o cotă de 3,90 la site-ul de pariuri NetBet.ro.

 

Meciul România – Polonia se va disputa vineri, 11 noiembrie 2016, de la ora 21:45.

 

Pentru noi articole, ponturi și alte informații din lumea pariurilor, urmărește-ne pe Twitter, dă-ne Like pe Facebook și pe Instagram.