cristiano-ronaldo-big-in-japan

Real Madrid a ajuns la 35 de meciuri consecutive fără înfrângere, în toate competițiile și, în această săptămână, are mari șanse să își îmbunătățească palmaresul, jucând în Campionatul Mondial al Cluburilor. Programat în Japonia, turneul final este deja în plină desfășurare, dar „Los Blancos” vor intra direct în semifinale, joi, 15 decembrie, bucurându-se de un statut special conferit echipelor europene.

Primul meci al Realului va fi în semifinale, împotriva echipei mexicane Club America. Cele două formații s-au mai întâlnit o singură dată, într-un amical foarte spectaculos, în 2010, când madrilenii s-au impus cu 3-2.

Trupa lui Zinedine Zidane are tradiția și valoarea de partea sa, ca să nu mai vorbim de susținerea puternică din partea fanilor locali, îndrăgostiți mai ales de Cristiano Ronaldo. Dar sunt și destule lucruri de analizat pentru pariori. Cât va conta zborul de 13 ore făcut până în Japonia? Cât va conta timpul scurt avut la dispoziție pentru adaptarea la fusul orar? Cât va conta lipsa lui Gareth Bale, accidentat pe termen lung? Va reveni în echipă Toni Kroos? Va odihni Zidane câțiva jucători, după o toamnă foarte aglomerată în Europa?

Club America a ajuns în semifinale după ce a trecut în primul tur de sud-coreenii de la Jeonbuk. A fost o victorie la limită, 2-1, iar mexicanii au fost conduși la pauză. Atacantul Silvio Romero a reușit o dublă în a doua repriză și și-a dus echipa în disputa cu Realul.

Prima semifinală are loc miercuri, între Atletico Nacional (Columbia) și gazda turneului, gazda Kashima Antlers (Japonia). Finala mare și finala mică sunt programate duminică, 18 decembrie.