16-12-2016-man-city-vs-arsenal

Presiune mare în aceste zile atât pentru Arsene Wenger cât și pentru Pep Guardiola. Formațiile lor se întâlnesc duminică pe Etihad și rezultatul va conta în lupta pentru titlu. Arsenal a păstrat ritmul cu liderii clasamentului până când a călcat strâmb cu Everton, iar acum se află la șase puncte în spatele lui Chelsea.

Pe de altă parte, City s-a chinuit să nu piardă contactul cu Chelsea, în ciuda unui start de campionat cu zece meciuri fără înfrângere. Miercuri seară, cu Watford, cetățenii au reușit în sfârșit să pună punct unei perioade de trei luni fără victorie pe teren propriu, dar prețul victoriei este o accidentare pe termen lung a lui Ilkay Gundogan.

Știri despre echipe

Ciocnirea lui Gundogan cu Nordin Amrabat i-a provocat acestuia încă o accidentare și mijlocașul ar putea lipsi întregul sezon. Fernandinho și Sergio Aguero sunt suspendați după tensiunile din partida cu Chelsea, iar pe teren ar putea juca Yaya Toure și Kelechi Iheanacho. Vincent Kompany este în continuare accidentat, fără șanse să îl mai vedem pe teren în 2016.

Arsenal va fi fără Shkodran Mustafi și Aaron Ramsey, ambii cu întinderi musculare, în timp ce Santi Cazorla, Danny Welbeck, Per Mertesacker și Mathieu Debuchy rămân absenți pe termen lung.

Info

  • Arsenal nu a mai pierdut cu Manchester City de șase meciuri (3V, 3E).
  • Olivier Giroud a înscris de fiecare dată în ultimele patru meciuri jucate împotriva lui Manchester City.
  • Petr Cech nu a reușit niciodată șapte meciuri în Premier League fără să primească gol.
  • Manchester City a încasat opt cartonașe roșii în meciuri cu Arsenal, în Premier League. Nicio altă echipă nu are un asemenea record negativ.

Predicții și cote

 

Text de Dominic Trant

Pentru noi articole, ponturi și alte informații din lumea pariurilor, urmărește-ne pe Twitter, dă-ne Like pe Facebook și pe Instagram.