minge-generic

2017 a început de numai trei zile, dar piața transferurilor de fotbaliști este deja explozivă, cu tot felul de zvonuri, confirmări sau infirmări apărute la fiecare oră. Steaua încearcă să își facă o echipă de titlu, Gică Hagi are tot interesul să își mențină nucleul de bază al lotului, fiind pe primul loc. Astra încearcă să vândă, dar să rămână în cărți pentru play-off, iar Dinamo continuă politica financiară austeră, fără a uita că în vestiar are câteva nestemate pe care le poate valorifica.

Constantin Budescu la Steaua

După „killerul” Denis Alibec, la Steaua ar putea să ajungă în ianuarie și jucătorul de creație al Astrei. Gleznă fină, viziune, pasator excelent, Budescu ar completa vidul lăsat în ofensivă de plecarea lui Stanciu în vară. Totuși, Steaua se bate pentru semnătura lui cu alte câteva formații din străinătate, inclusiv cu unele cluburi care dispun de bugete generoase.

Dorin Rotariu la FC Bruges

Lider de moment în Belgia, Club Brugge a pus ochii pe vedeta de la Dinamo și a deschis tratativele pentru un eventual transfer, conform presei din România. Problema este că Dinamo cere un preț de 4 milioane de euro pentru Dorin Rotariu, sumă care încă nu a fost acceptată de belgieni. Atacantul mai este dorit și de Dinamo Zagreb, club croat care s-a specializat în formarea unor jucători de top pentru marile campionate.

Filipe Teixeira la Steaua

Chiar dacă se apropie de „pensie”, Teixeira este unul din cei mai valoroși mijlocași centrali ai momentului în campionat. Prestațiile sale au adus o sumedenie de puncte pentru Astra, dar au fost importante mai ales în partidele din cupele europene. Pasator, marcator, jucător cu mare experiență, Teixeira este o țintă reală pentru Steaua, dar deocamdată nu s-a ajuns la o soluție financiară agreată de toate părțile. Negocierile continuă.

Silviu Lung Jr. la FC Bruges

După ce a închis poarta în deplasare la West Ham și a reușit să impresioneze în ultimii ani prin jocul său sigur și acrobatic, portarul de 27 de ani dă semnale că a ajuns la maturitatea sportivă. Determinarea și ambiția sa ar putea fi răsplătite cu un transfer la liderul campionatului belgian, club care îl dorește și pe Dorin Rotariu, după cum spuneam mai sus. Lung jr. are și un preț accesibil, „doar” un milion de euro.

Florin Cernat la Dinamo

„Cine nu are bătrâni, să își cumpere” spune un proverb românesc. Dacă Steaua îl asaltează pe Teixeira, Ioan Andone l-ar aduce la Dinamo pe Florin Cernat. Lider în vestiar, încântător pe teren, Cernat are 36 de ani și nu dă semne că ar fi obosit, reușind în 2016 o pasă decisivă la fiecare 3 meciuri. În plus, marchează cam la fel de des. Și asta la Voluntari, nu într-o echipă cu pretenții ca Dinamo. O altă variantă pentru Cernat este și Astra Giurgiu.

Harlem Gnohere la Steaua

Începută în vară, telenovela Gnohere la Steaua s-ar putea concretiza în aceste zile. Totuși, parcă nicio parte nu este pe deplin mulțumită. Cu siguranță, atacantul va avea de luptat pentru un post de titular, avându-i adversari pe Alibec și pe Tănase, care va reveni după accidentarea de lungă durată. Dinamo nu este mulțumită pentru că va încasa doar un preț modic, Gnohere fiind în în ultimele șase luni. Iar Steaua nu mai pare atât de interesată pentru că și-a asigurat deja postul de atacant, iar vârful francez nu mai arată aceeași performanță în ultimele luni.

Cristian Bud în Irak

Deși a început campionatul cu o penalizare de șase puncte, CFR ocupă azi un loc de playoff și la un moment dat părea că va putea să intre chiar în calculele pentru titlu. Și asta în mare parte datorită celor 11 goluri reușite de Cristian Bud. În 2017 vârful împlinește 32 de ani și normal că se gândește la un ultim contract foarte bun financiar, exact ceea ce îi oferă FC Zakho din Irak, echipa lui Dorinel Munteanu, condusă de Salih Jaber, fost jucător la Universitatea Craiova. Mutarea este importantă în Liga 1 pentru că ar însemna slăbirea grupării din Gruia.