tevez

Argentinianul Carlos Tevez a devenit cel mai bine plătit jucător de fotbal din lume, după ce a semnat cu Shanghai Shenhua și va încasa 31.980.000 lire sterline pe an, adică aproximativ 38.000.000 euro pe an.

Ce ironie, nu? „Apașul” spunea în 2010 că „vreau să mă retrag. În fotbal contează numai banii și mie nu-mi place asta”. Și uite că azi ajunge să încaseze cel mai mare salariu plătit pe mapamond. Cum ar veni, destinul s-a răzbunat pe el și l-a lovit… cu cel mai bun contract din lume.

Clubul Shanghai Shenhua este deținut de grupul Greenland, o firmă imobiliară listată la bursa din Shanghai, care în 2014 a trecut de 65 de miliarde de dolari cifră de afaceri.

Odată cu perfectarea transferului, presa din întreaga lume, dar mai ales cea din Anglia, nu a avut nevoie de invitații speciale pentru a-și da cu părerea despre ce ar putea să cumpere Carlito cu banii încasați într-un an. De la un avion Gulfstream V până la garaje cu sute de mașini de lux sau containere cu telefoane de ultimă generație, aproape nimic nu le-a scăpat inventivilor ziariști britanici. Câteva exemple avem și noi mai jos, trecând peste plictisitoarele variante cu mașini Bugatti Veyron, iahturi sau excursii în Caraibe.

Trei lucruri pe care le-ar putea cumpăra Tevez în România:

Cele mai valoroase două loturi de jucători din România: Steaua (23,15 milioane euro) și Viitorul (16,13 milioane euro), conform transfermarkt.ro.

Statuia Cumințenia Pământului. De două ori. La valoarea maximă evaluată de 20 de milioane de euro!

288 de ture în jurul pământului. Cu un Zepelin! Călătoria ar dura 10 ani fără întrerupere

 

Cât ar trebui să producă într-un an o companie chineză pentru a plăti salariul lui Tevez:

250.000 de telefoane de ultimă generație

120.000.000 de șlapi, adică 0,6% din producția totală de papuci în lume

190.000 tone de orez

 

Tu ce spui că ar trebui să facă Tevez cu banii pe un an? Scrie-ne pe Facebook!