romania-belgia

România – Belgia se joacă în weekend, la București, în a doua grupă valorică a Fed Cup. Cele două reprezentative s-au întâlnit de trei ori în istoria competiției și belgiencele au câștigat de fiecare dată. Cel mai recent duel s-a petrecut acum 22 de ani, în 1995, înainte de a fi introdus formatul actual cu cel mai bun din 5 meciuri.

În ciuda palmaresului nefavorabil, reprezentativa noastră este cotată ca favorită prin prisma clasărilor WTA ale jucătoarelor din loturi.

Iată componența celor două echipe:

România WTA singles (doubles) Belgia WTA singles (doubles)
Irina Begu 29 (125) Yanina Wickmayer 60 (147)
Monica Niculescu 36 (19) Kirsten Flipkens 74 (85)
Sorana Cîrstea 62 (1113) Elise Mertens 83 (91)
Patricia Țig 106 (205) Maryna Zanevska 123 (151)

 

România va fi lipsită de aportul Simonei Halep. Numărul 4 WTA acuză probleme medicale de mai multă vreme, astfel că locul ei va fi ocupat de rezerva Patricia Țig. Chiar și fără Halep, reprezentantele noastre sunt în general mai bine clasate decât belgiencele.

Iată și palmaresul individual al româncelor și belgiencelor, conform siteului WTAtennis.com:

H2H Yanina Wickmayer Kirsten Flipkens Elise Mertens Maryna Zanevska
Irina Begu 0-0 0-0 0-0 0-0
Monica Niculescu 2-3 3-3 0-1 0-0
Sorana Cîrstea 1-3 1-0 1-0 0-0
Patricia Țig 0-0 1-0 1-0 0-0

Previziuni

Ne putem aștepta la un duel echilibrat de la un cap la altul, fie că este vorba de game-uri, seturi sau puncte la general. Jucătoarele sunt de valori apropiate, lucru vizibil din clasamentul WTA. Rezultatele directe dintre ele denotă și ele un echilibru mare.

Este de așteptat ca România să se impună, „tricolorele” având totuși un plus de valoare și mai ales susținerea publicului. Însă cel mai probabil, nu va fi o victorie la pas.

Echipa câștigătoare se va califica în playoff-ul pentru accederea în Grupa Mondială Fed Cup,  programat în vară.

Disputele din Grupa Mondială, LIVE la NetBet.ro

În 11-12 februarie se joacă și primele dispute din Grupa Mondială Fed Cup, inclusiv meciul de foc dintre campioana en-titre Cehia și Spania. Cele două reprezentative au împreună 15 titluri mondiale (10-5). Dacă România ar trece de Belgia, ar urma să întâlnească una din pierzătoarele acestor partide:

  • Germania – SUA
  • Belarus – Olanda
  • Cehia – Spania
  • Elveția – Franța

Cele 4 meciuri internaționale programate în Grupa Mondială vor fi transmise în format live-video de NetBet.ro, inclusiv pe platforma mobilă.

Accesul este permis numai utilizatorilor autentificați, deci dacă vrei să vezi meciurile deschide acum un cont de pariuri.