Polonia România se joacă sâmbătă seara. Acesta este meciul de totul sau nimic al noii generații, meciul în care aflăm dacă sărbătorim sau nu un macabru 20 de ani de când lipsim de la World Cup. Dramatic acest intro, dar dramatică este și situația fotbalului românesc de toate zilele.

Ziariștii sportivi caută deja tot felul de statistici pesimiste și recorduri negative – de exemplu, aflăm azi că, dacă pierde în Polonia, România va înregistra cu Daum cel mai slab parcurs după 6 meciuri în preliminarii. Când te gândești că România nu a mai înscris de patru partide, nici nu prea îți vine să zâmbești. Dar speranța moare ultima!

Grupa E, clasament după 5 etape:

Echipă Puncte
1. Polonia 13
2. Muntenegru 7
3. Danemarca 7
4. România 6
5. Armenia 6
6. Kazahstan 2

Dacă la primul loc România și-a cam luat adio, „tricolorii” încă mai pot spera la locul secund în grupă, care ar putea duce la baraj și, deci, la Mondiale. Partea grea este că toate meciurile importante cu Polonia, Muntenegru și Danemarca se vor juca în deplasare (10 iunie, 4 septembrie, 8 octombrie), iar simpla ocupare a locului 2 în grupă nu este suficientă: mai trebuie și cât mai multe puncte pentru baraj.

Polonia – România, predicții

Nu are rost să o dăm pe după cireș: România are abia șansa a doua în meci. Polonezii sunt favoriți și vor trage pentru victoria care le-ar asigura în mare măsură calificarea directă la World Cup. Formula omogenă și lotul mai valoros sunt avantajele gazdelor.

Totodată, ar putea fi și punctul slab. Echipa națională a Poloniei este formată din jucători care activează în cele mai disputate și cele mai grele campionate ale lumii, iar la final de sezon resursele sunt epuizate, oboseala are un cuvânt greu de spus și concentrarea nu mai este la fel de puternică. Acum rămâne de văzut și ce rezerve fizice au românii…

Polonia – România: cote de pariuri la NetBet

  • Polonia să câștige: 11,52
  • Egal: 3,90
  • România să câștige: 7,25
  • Lewandowski să înscrie primul gol al meciului: 3,05
  • Florin Andone să înscrie în orice moment: 5,00

Polonia – România, știri despre loturi

Jakub Błaszczykowski are șanse minime să prindă echipa după ce a acuzat probleme musculare și a pierdut câteva antrenamente până acum. România are două absențe de marcă: Dragoș Grigore și Denis Alibec. Ambii fotbaliști s-au accidentat la antrenamentele centralizate din această săptămână și selecționerul Daum a confirmat deja că nu va miza pe ei.

Polonia – România: echipe probabile

Polonia (4-2-3-1): Fabianski – Piszczek, Glik, Pazdan, Jedrzejczyk – Linetti, Maczynski – Bereszyński, Zielinski, Grosicki – Lewandowski

România (3-4-3*): Tătărușanu – Săpunaru, Chiricheș, Toșca – Benzar, Pintilii, Marin, Latovlevic – Chipciu, Andone, Stancu

*formulă actualizată cu datele prezentate de mass-media.

***Plasează primul pariu la NetBet la cotă promo 10,00! Ofertă limitată. Click pentru detalii***

Polonia – România, față în față

Jucătorii României convocați pentru acest meci au, împreună, un număr total de 28 de goluri la echipa națională. Robert Lewandowski a marcat de 42 de ori pentru reprezentativa Poloniei.

În tur, Polonia a câștigat cu 3-0 la București.

România are avantaj la confruntări directe: 14 victorii pentru tricolori, 15 egaluri, 5 victorii ale polonezilor.

Lewandowski a marcat de fiecare dată în ultimele 10 meciuri jucate în preliminariile unui turneu final.