Cea mai așteptată perioadă pentru fanii britanici ai tenisului a început! Dacă pe zgură am văzut toate calitățile spaniolilor și francezilor, acum este momentul să strălucească sportivii masivi, puternici, jucătorii deciși să lovească decisiv la fiecare minge. Lesne de înțeles, pentru a avea succes, pariorii vor trebui să își regleze stilul și predicțiile pe meciurile de iarbă, dar să vedem câteva ponturi generale.

Particularitățile tenisului pe iarbă

Jucătorii care servesc mai puternic și mai precis sunt avantajați de suprafața rapidă. Asta înseamnă că își câștigă mai ușor game-urile pe propriul serviciu, dar și că breakurile sunt, de regulă, mai rare. Numărul așilor este mult mai mare în comparație mai ales cu zgura, iar stilul servici-vole este o delicatesă pentru spectatori încă de pe vremea lui John McEnroe.

Partidele în care se întâlnesc jucători de valori apropiate sunt mult mai echilibrate, se joacă mai multe game-uri, dar se câștigă game-uri mai clar, de multe ori la 15 sau la 30, pentru că fiecare își face mai ușor serviciul. Deci sunt mai probabile tiebreak-uri, numărul de game-uri disputate este mai mare, handicapurile între jucători sunt mai mici.

În schimb, când se întâlnesc jucători foarte diferiți și unul din ei este favorit cert, gazonul acționează ca factor pentru acesta. Adică victoria devine și mai probabilă. Iar diferența de scor poate fi de foarte multe ori drastică. De exemplu, dacă ne raportăm la Roger Federer, cel mai bun jucător pe iarbă în activitate, acesta pierde un game pe propriul serviciu doar o dată din 20. În același timp, reușește un break, în medie, o dată la 5 servicii ale adversarului. Dacă ne gândim că acestea sunt valori medii, înseamnă că Federer, confruntat de un adversar modest, are cifre chiar mai bune cu astfel de jucători.

Jucători de top pe iarbă

Așa cum spuneam, Roger Federer este considerat regele celei mai rapide suprafețe. Și nu degeaba. La Wimbledon a câștigat primul său Grand Slam în 2003, având în total 7 victorii în Openul britanic.

Andy Murray este un alt jucător teribil de bun pe iarbă. Nici nu este de mirare, având în vedere originile sale și calitățile fizice. Serviciul său puternic este cu atât mai greu de contrat pe suprafețe rapide, iar lipsurile sale tehnice vizibile pe terenuri mai lente sunt aici anulate.

Novak Djokovic a fost și el în trecut un jucător de luat la pariuri cu ochii închiși, dar forma din 2017 nu îl indică pentru mize prea mari. Asta în cazul în care va decide să participe în turnee, pentru că există zvonuri că ar dori o vacanță mai lungă.

Cât îl privește pe Rafa Nadal… Sigur că este un mare jucător și calitatea lui se vede oricând, oriunde. Dar iarba nu este prietena lui bună. Din contră, spaniolul a avut tot felul de sezoane mediocre, mai ales după lunile de consum pe zgură, încununate mai mereu în cariera lui cu o victorie la Roland Garros, la fel ca în acest an.

Dacă pe marii jucători mereu cotele vor fi mici, pariorii ar putea fi tentați să joace pe tenismeni buni pe iarbă, care să nu se regăsească neapărat în top 10 ATP. Asta mai ales în primele tururi ale turneelor de tenis. Exemple de asemenea jucători cu servicii puternice și rezistență la efort sunt Marin Cilic, Ivo Karlovic, Grigor Dimitrov, Tomas Berdych sau Milos Raonic. De urmărit este și Alexander Zverev, marea speranță de 20 de ani și 1,98 înălțime. Mulți îl văd pe neamțul cu origini rusești ca viitor lider mondial.

Tipuri de pariuri indicate pentru meciuri de tenis pe iarbă

  • Pariuri live pe câștigătorii game-urilor
  • Pariuri pre-live și live pe numărul de ași într-un meci
  • Pariuri pe favoriți, chiar și cu handicap, în meciuri dezechilibrate
  • Pariuri pe jucători cu șansa a doua, cu handicap, în meciuri echilibrate
  • Pariuri că vor fi tiebreak-uri în meciuri

Acestea fiind spuse, să înceapă meciurile! Mult succes!