Turneul european de tineret începe în acest weekend și, așa cum este cazul de fiecare dată, tribunele vor fi pline de scouteri de la cele mai mari cluburi din lume. Talentele de azi vor fi vedetele de mâine, așa că la NetBet am alcătuit o listă cu jucătorii care par cei mai promițători.

Mahmoud Dahoud

Post: Mijlocaș

Club: Borussia Dortmund

Țară: Germania

Dahoud a fost o revelație în sezonul regulat pentru ‘Gladbach, având 60 de prezențe în echipă înainte de vârsta de 21 de ani. Este un foarte talentat și muncitor mijlocaș neamț, refuzând oferte din Premier League – inclusiv Liverpool – pentru a se transfera la Dortmund în această vară. Dacă Germania va câștiga primul său titlu la U21 din 2009 încoace, atunci se va baza în campanie pe Dahoud.

Bruno Fernandes

Post: Mijlocaș

Club: Sampdoria

Țară: Portugalia

Căpitan al echipei sale, Fernandes este deja un jucător experimentat. Vara trecută s-a transferat de la Sampdoria la Udinese, unde a avut un sezon strălucitor pentru clubul care a terminat pe 10 în Serie A. Portugalia este finalista precedentei ediții din 2015 și în acest an se bazează cu siguranță pe Fernandes pentru a face un pas în plus.

Domenico Berardi

Post: Atacant

Club: Sassuolo

Țară: Italia

Berardi a avut un sezon de debut fabulos în Serie A în 2013/2014, alături de Sassuolo, când a marcat 3 hattrickuri, unul din ele într-un meci cu marele AC Milan. Poate juca pe orice post în atac, dar cel mai bine se simte în flanc. Într-o perioadă în care echipa mare este compusă din foarte mulți jucători maturi, cu mare experiență, Berardi va putea fi un element cheie mai ales la anul, în cursa pentru un nou titlu mondial.

Max Meyer

Post: Atacant

Club: Schalke

Țară: Germania

Meyer este un fotbalist care deja a jucat și pentru prima reprezentativă a Germaniei, așa că nu mai putem vorbi de lipsa experienței. Vârful și-a condus reprezentativa spre argintul olimpic în 2016, când a fost căpitanul țării sale și a marcat patru goluri în turneu. Sunt șanse să plece în această vară de la Gelsenkirchen, dar numai pentru un preț de transfer foarte consistent.

Marko Grujic

Post: Mijlocaș

Club: Liverpool

Țară: Serbia

Grujic a semnat cu Liverpool în ianuarie 2016 și a fost imediat împrumutat înapoi la Steaua Roșie Belgrad pentru restul sezonului. Debutul său în Premier League a fost dezamăgitor din cauză că s-a produs după o accidentare, dar dacă va avea prestații bune în Polonia, fără îndoială că va fi un jucător pe care Jurgen Klopp va miza în sezonul următor.

Dawid Kownacki

Post: Atacant

Club: Lech Poznan

Țară: Polonia

Kownacki a fost titular la Poznan încă de la vârsta de 16 ani. Talentul lui este indiscutabil, a marcat 27 de goluri numai în ultimul sezon și presa din țara lui nu s-a sfiit să îl numească noul Robert Lewandowski. Deja a fost convocat și la echipa mare, dar a rămas doar rezervă când s-a întâmplat așa.

Marco Asensio

Post: Mijlocaș

Club: Real Madrid

Țară: Spania

Nu sunt mulți tineri care să își facă loc în echipa Realului, dar după două împrumuturi la Mallorca și Espanyol, Asensio a reușit să impresioneze pe Bernabeu. Și asta chiar după o perioadă de accidentări care îi amenința cariera. În ultimul sezon a reușit 9 goluri și 37 de prezențe pentru cel mai galonat club din Europa.

Inaki Williams

Post: Atacant

Club: Athletic Bilbao

Țară: Spania

Williams a debutat pentru Spania la Euro 2016 și, la 22 de ani, are experiență mai mare decât restul jucătorilor prezenți la acest turneu final. Atacul Spaniei arată formidabil și datorită lui Williams, iar ibericii sunt favoriți ca întotdeauna la câștigarea trofeului.

Tammy Abraham

Post: Atacant

Club: Chelsea

Țară: Anglia

Împrumutat la Bristol City, Abraham a avut un sezon excelent cu 48 de meciuri și 26 de goluri, fiind al doilea în clasamentul golgeterilor din Championship, chiar dacă echipa lui s-a clasat abia pe 17. Pentru sezonul viitor se preconizează un nou împrumut, dar undeva în Premier League. Asta dacă nu cumva va face un turneu imens în Polonia și Conte va decide să îl țină la Chelsea.

Lewis Baker

Post: Mijlocaș

Club: Chelsea

Țară: Anglia

Baker a petrecut ultimele două sezoane în Olanda, împrumutat la Vitesse Arnhem, pentru care a înscris de 20 de ori în 73 de meciuri. Anul trecut, în turneul Toulon, a marcat patru gloruri într-un meci pentru Anglia. Dacă reușește să impresioneze și acum, perioada de transferuri s-ar putea să îi schimbe viața.

Articol de @dominictrant