Prima ligă a Germaniei se reia în weekend. Cu 2,78 goluri marcate în medie în fiecare meci, Bundesliga este unul din cele mai spectaculoase campionate ale Europei, chiar dacă suspansul cam lipsește, cel puțin în acest sezon.

Bayern și restul

Lider detașat încă de la jumătatea sezonului, Bayern Munchen are 11 puncte avans față de Schalke 04, ocupanta locului secund. Bavarezii sunt deja considerați campioni, chiar dacă mai sunt multe partide de disputat.

Lupta este însă interesantă pentru locurile 2, 3 și 4, care duc în Champions League. 10 echipe sunt grupate într-o diferență de doar 7 puncte și oricine poate prinde un culoar favorabil, chiar și Hertha sau Hannover 96.

Transferuri modeste

Dacă Europa fotbalistică a luat-o puțin razna cu sume de transfer incredibile plătite pe jucători cu valoare discutabilă, nu este cazul și în Germania. Deși perioada de transferuri nu este încă finalizată și surprize ar putea să apară oricând, puțin probabil să asistăm la o risipă de bani din partea vreunui club.

Până acum, doar Bayern a cheltuit ceva mai mult, dând 13 milioane de euro pentru Sandro Wagner, atacantul de 30 de ani al celor de la Hoffenheim. Mutarea a avut loc pentru a-i oferi câte o pauză lui Robert Lewandowski, după ce polonezul a spus în toamnă că ar dori să fie inclus într-un sistem de rotație deoarece nu face față fizic să joace din 3 în 3 zile tot sezonul. Wagner oferă experiență, asigură un nivel mediu-bun al performanței, nu este strălucitor, dar nici pretențios. Este soluția perfectă de rezervă, mai ales pentru un lider care s-ar mulțumi uneori și cu un joc la rezultat.

Tot un atacant cu experiență a luat și FC Koln, pe Terodde de la Stuttgart, pentru 3 milioane de euro, în timp ce Stuttgartul l-a „repatriat” pe Mario Gomez (32 de ani), vârful care făcea parte din echipa care a câștigat titlul în 2007.

Acestea sunt cele mai notabile mutări, într-o ligă în care, uimitor, s-au înregistrat doar 24 de plecări și 19 sosiri în această iarnă. Suma totală cheltuită de cluburi este 27.950.000€, în timp ce încasările se ridică la 21.650.000€, conform siteului de statistică transfermarkt.ro.

Stabilitate și predictibilitate

Loturile omogene și schimbările mici pot să însemne și că așteptările și estimările sunt mai simple. Pentru pariori, o competiție predictibilă este o competiție profitabilă, așa că ochii în patru pe Bundesliga.

Stabilitatea înseamnă că se vor respecta aceleași principii ca și până acum: echipele puternice vor livra rezultate pe măsură, iar media de goluri pe meci este puțin probabil să se modifice substanțial.

Bundesliga Live-Video Stream pe NetBet TV

La fel ca în turul campionatului, Bundesliga se poate urmări în format live-video pe siteul NetBet.ro. Platforma NetBet TV oferă ocazia de a vedea și de a paria în direct la toate partidele din prima ligă nemțească, transmisia fiind completată cu statistici în timp real, oferte speciale și promoții unice.

Iată ce trebuie să faci pentru a putea urmări Bundesliga pe NetBet.ro:

Nu este necesar să pariezi pentru a urmări meciul, dar trebuie să ai cel puțin un leu în bani reali în cont.

Nu uita că, la înregistrare, ai bonus de până la 1500 de lei la pariuri și 25 de runde gratuite la jocurile selectate în NetBet Casino.