Cel mai urmărit și cel mai bogat campionat de hochei pe gheață revine în atenția pariorilor. Din 15 septembrie începe pre-sezonul NHL, cu întâlniri care mai de care programate în toate colțurile lumii.

Prin tradiție, patinoare din țări în care hocheiul este popular găzduiesc tot felul de cupe cu importanță scăzută, dar cu spectacol maxim. Astfel, fani din țări precum Cehia, Elveția, Germania sau chiar Rusia și China apucă să vadă la lucru cele mai mari vedete, bucurându-se de experiențe rare. Chiar dacă la bază meciurile sunt amicale, sălile sunt pline, marketingul duduie și antrenorii se bucură de ocazii pentru rodarea și omogenizarea loturilor.

Pentru pariori, hocheiul este un sport excelent de pariat, pentru că mereu oferă cote mult mai echilibrate la 1X2 sau la pariuri moneyline. În plus, cei obișnuiți cu NHL știu că au la dispoziție foarte multe statistici, informații și ponturi.

Dar presezonul NHL poate fi un teritoriu foarte alunecos. De multe ori, sistemul de draftare schimbă repede dinamica unui vestiar. Tinerii talentați aduc un suflu nou, în timp ce performerii anilor trecuți trec în liniile secundare, se adaptează treptat la noul val. Echipe care acum un an sau doi erau ciuca bătăilor pot deveni peste noapte echipe de top. Și invers. De exemplu, Detroit Red Wings, o favorită acum câțiva ani, are cea mai mică șansă teoretică la titlu, fiind cotată la 101.

Predispoziție la goluri

Pentru pariorii experimentați, semnele sunt clare și ușor de intuit chiar și în presezon. În această perioadă, predispoziția la goluri este logică dacă te gândești că portarii și fundașii nu vor risca accidentări grave jucând la sacrificiu, dacă te gândești că tribunele europene vor fi pline de oameni care vor spectacol, dacă te gândești că este o perioadă de teste și încercări,  în care atenția va fi pe ofensivă, pe echipele speciale (folosite în superioritate sau inferioritate, power-play).

Detalii de urmărit în pariuri pe hochei

Chiar dacă este un sport de echipă, în hochei este foarte importantă situația individuală a fiecărui membru din lot. De exemplu, un jucător în formă mare reușește mai des ca în alte sporturi să decidă meciuri. Spre deosebire de fotbal, în hochei cel mai vizibil jucător este portarul. De el depinde soarta unui meci în momente cheie și o echipă fără portar de top este condamnată să piardă chiar dacă are cei mai buni jucători de atac din lume.

O altă informație esențială este situația medicală la zi. O accidentare nu afectează doar jucătorul respectiv, ci întreaga linie din care face el parte.

Oboseala este un criteriu de urmărit. Pariorii europeni sunt tentați să ignore acest aspect, fiind obișnuiți cu campionatele de fotbal și etapele săptămânale. În NHL, o echipă poate să ajungă și la 4-5 meciuri într-o săptămână, din care multe pot fi la distanțe enorme de mii de kilometri. Doar sezonul regulat are 82 de etape, așa că un jucător care ajunge în finala Stanley Cup, cu tot cu playoff și cu presezon, poate trece de 110 partide jucate într-un campionat!

Echipele preferate ale tipsterilor

Toronto Maple Leafs este cotată cu 9,00 la câștigarea Stanley Cup, fiind practic favorită la titlu, alături de Tampa Bay Lightning cu aceeași cotă. Dacă mai e mult până acolo, canadienii vor fi printre protagoniștii sezonului și speră să lase în urmă dezamăgirile din trecut. Toronto nu a mai câștigat trofeul suprem din 1967, deși are una din cele mai mari baze de fani și o susținere fantastică în întreaga lume. În vară au reușit să semneze o serie de jucători foarte importanți, iar așteptările sunt mari.

O altă echipă de pariat în noul sezon este Vegas Golden Knights. Apărută peste noapte în NHL, franciza a reușit încă de la primul sezon să joace finala Stanley Cup, pierdută în vară împotriva clubului Washington Capitals. Fie că va juca sau nu din nou cu titlul pe masă, nucleul format ar trebui să confirme fără probleme în viitorul sezon regulat. Este de așteptat ca forța ofensivă a echipei să se manifeste și mai departe.

St. Louis Blues este o alegere surpriză pentru titlu. Cotată abia cu 29 pe NetBet, franciza a avut o strategie de transferuri și o reformă extrem de lăudată în Statele Unite, astfel că și dacă nu va ajunge să se bată pentru marele trofeu, un loc în playoff ar trebui să fie un obiectiv lejer de atins.

Evident, alte protagoniste tradiționale sunt de așteptat să fie Boston Bruins, Pittsburgh Penguins și campioana la zi, Washington Capitals, care însă ar putea traversa în toamnă și o perioadă de reacomodare. În sport se numește „mahmureala campionilor”, iar cei care urmăresc conturile de socializare ale deținătoarei Stanley Cup știu deja cum și amai ales cât de mult au petrecut Ovechkin și compania.

Cote pentru câștigarea campionatului

Pe NetBet.ro găsești cote NHL la câștigarea campionatului, la câștigarea fiecărei conferințe sau a fiecărei divizii, ai cote pentru orice posibilă finală. Și, evident, fiecare meci, inclusiv cele din presezon, sunt cotate pe platforma de pariuri sportive.

Iată cum arată în acest moment cotele pentru câștigarea viitoarei ediții Stanley Cup:

Echipă Cotă Echipă Cotă
Tampa Bay Lightning 9.00 Toronto Maple Leafs 9.00
Boston Bruins 11.00 Nashville Predators 11.00
Winnipeg Jets 12.00 Vegas Golden Knights 12.00
Pittsburgh Penguins 12.00 Washington Capitals 13.00
San Jose Sharks 19.00 Anaheim Ducks 23.00
Edmonton Oilers 23.00 Columbus Blue Jackets 26.00
Dallas Stars 26.00 Philadelphia Flyers 26.00
Calgary Flames 29.00 Chicago Blackhawks 29.00
Minnesota Wild 29.00 St. Louis Blues 29.00
Florida Panthers 41.00 Colorado Avalanche 41.00
New Jersey Devils 41.00 New York Rangers 51.00
Carolina Hurricanes 67.00 Montreal Canadiens 67.00
New York Islanders 67.00 Buffalo Sabres 67.00
Vancouver Canucks 81.00 Arizona Coyotes 81.00
Ottawa Senators 101.00 Detroit Red Wings 101.00