În viață avem și zile cu soare, dar și zile cu ploaie. Iar anul 2020 nu a făcut excepție. Pandemia de coronavirus și situația specială, inedită și unică pe care a adus-o ne-a schimbat tuturor perspectiva asupra lucrurilor și ne-a învățat să gândim altfel, să ne reevaluăm opțiunile, dar ne-a făcut și mai puternici. Este cazul și dublului campion național de raliuri, Dan Gîrtofan. Deși au fost 2 luni în care aproape toată lumea s-a oprit în loc, Giri a luptat și a lucrat din greu pentru a nu lipsi din peisajul competițional autohton în 2020. O luptă stârnită din pasiunea lui pentru motorsport, căruia i-a dedicat o viață întreagă. Singur, nu ar fi avut aproape nicio șansă de a ajunge pe probe în 2020, dar pasiunea și ambiția sa au arătat că nimic nu este imposibil și că tot timpul oamenii care pun suflet în ceea ce fac atrag lângă ei alți oameni frumoși, gata să le fie alături.

Astfel, Giri va lua startul la etapa inaugurală a Campionatului Național de Viteză în Coastă, Cupa Cheile Grădiștei, ce va avea loc sâmbătă și duminică. Și nu o va face singur. Îi va avea ca parteneri, pentru această etapă pe cei de la NetBet.

„Le voi arăta fanilor spectacolul cu care erau obișnuiți”

„Mă bucur enorm că mă voi putea întoarce la volanul mașinii mele de curse într-un eveniment oficial. Am trecut printr-o perioadă dificilă, ca toată lumea, în care incertitudinea a fost mare și era greu de anticipat dacă voi mai avea șansa de a concura în 2020. Nici acum nu este nimic sigur ce voi face în acest an competițional. Dar cert este că mi-am luat licența pentru «coastă» și că voi fi prezent la start la Cheile Grădiștei. Și nu voi fi singur, ci împreună cu NetBet, un partener nou, care a ales să vină lângă mine și să facă parte din acest fenomen frumos numit automobilism. Le mulțumesc foarte mult celor de la NetBet pentru că au ales să-mi fie alături și sper ca parteneriatul și colaborarea noastră să fie una de durată. Este foarte important pentru un pilot care vrea să facă performanță să aibă un partener puternic în spate și de aceea mă bucur enorm pentru implicarea celor de la NetBet”, a declarat Dan Gîrtofan.

Giri a fost completat de Horia Valuch, COO NetBet România: „Intrăm cu mare bucurie în acest parteneriat, pentru aceasta etapă de «coastă». Dan Gîrtofan este un nume greu al automobilismului românesc și suntem onorați să colaborăm cu o echipă profesionistă și care a demonstrat că poate face lucruri frumoase”.

Legat de participarea sa în Campionatul Național de Viteză în Coastă, campionul brașovean a precizat: „Sigur, toată lumea mă așteapta în Campionatul Național de Raliuri, dar este un an mai special, în care deși îți dorești să faci multe, posibilitățile sunt altele din cauza situației speciale prin care am trecut. Știu, mașina nu este una care se pretează pentru «coastă», unde este nevoie de altceva, dar este pentru mine o posibilitate de a face lucrul pe care-l îndrăgesc și de a reveni la o oarecare normalitate. Voi vedea pe parcurs ce voi face în restul sezonului. Până atunci voi încerca să mă bucur de revenirea pe traseul de concurs și le voi arăta fanilor spectacolul cu care erau obișnuiți și care le-a lipsit foarte mult”.