În ultimele decenii, pokerul a devenit unul dintre cele mai populare jocuri din mediul online. Nu mai este deloc de mirare că în lume sunt jucători de poker online profesioniști, care și-au făcut un nume din calitățile lor.

În fiecare minut, în toată lumea se joacă nenumărate mâini și se câștigă nenumărate poturi. Din această cauză clasamentele sunt într-o continuă schimbare. Printre jucătorii de poker online sunt, însă, câteva nume importante, sau mai bine spus supranume, cum ar fi: Isildur1, OMGClayAiken, Jungleman12, durrr, BKD sau Black Lotus. Află câteva detalii despre cei care se află în spatele acestor nickname-uri.

Phil Galfond, alias „OMGClayAiken”

Unul dintre cei mai titrați jucători de poker online, care a reușit să devină și mentor pentru mulți regulari din întreaga lume, este Phil Galfond. Americanul de 35 de ani a cunscut succesul și în pokerul live, având până acum trei brățări WSOP începând cu anul 2008. Acesta este bine cunoscut pentru partidele cu miză mare în care joacă. De asemenea, stilul său degajat de abordare a partidelor face prozeliți.

Galfond Challenge

În noiembrie 2019, Galfond a lansat un turneu care îi poartă numele. Provocarea a fost lansată pentru două segmente de profesioniști, turnee pentru antrenorii de poker online și jocuri pentru orice jucător, indiferent de statutul acestuia în lumea pokerului online. S-au înscris la această provocare unii veterani, dar și necunoscuți, care au mizat sume mari.

Daniel Cates, alias „Jungleman12”

Un alt jucător care s-a impus de-a lungul timpului la mesele high-stakes online este Daniel Cates. „Jungleman” este considerat unul dintre cei mai buni jucători de heads-up No Limit Texas Hold ’em din lume. Acesta a început să joace poker la vârsta de 17 ani, iar de atunci a reușit să câștige turnee și să se impună în jocurile cu miză uriașă. Începând cu anul 2014, câștigurile sale online au depășit 11 milioane de dolari. Anul considerat cel mai prolific pentru Daniel Cates este 2010, când a reușit să termine pe plus cu 5 milioane de dolari.

Viktor Blom, alias „Isildur1”

Niknameul Isildur1 a atras atenția pentru prima dată în anul 2009, când jucătorul suedez care folosește această poreclă a luat parte la cele mai mari poturi din istoria pokerului online. Personalitatea lui a fost învăluită în mister, mai ales că adevăratul nume al lui a fost dezvăluit comunității de jucători de poker online abia în ianuarie 2011.

Printre evenimentele majore care au marcat cariera de jucător profesonist de poker a lui Blom este seria de partide la care l-a provocat pe Phil Ivey, unul dintre cei mai buni jucători de poker din lume. După o săptămână de confruntare, suedezul a pierdut în partide de heads-up No-Limit Hold’em peste 3 milioane de dolari și a declarat că Ivey este unul dintre cei mai redutabili adversari pe care i-a întâlnit. Oscilațiile de șapte cifre par să fie astăzi ale trecutului. Câștigurile sale din poker estimate în anul 2020 se apropie de 3 milioane de dolari.

Tom Dwan, alias „durrrr”

La fel de cunoscut în lumea pokerului online este și americanul Tom Dwan. Cunoscut atât în pokerul live cât și în online, Dwan a lansat mai multe provocări unor jucători recunoscuți. Printre aceștia s-au numărat Victor Blom, Patrik Antonius și Daniel Cates. Partidele dintre acești jucători au stârnit foarte mult interes, iar jocul lor a fost televizat de mai multe posturi specializate. Astfel Tom Dwan și-a atras de partea sa simpatia multor jucători de poker online.

Patrik Antonius, alias „FinddaGrind” și „Black Lotus”

Patrik Antonius este un fost tenismen finlandez, care și-a schimbat cariera devenind jucător profesionist și antrenor de poker. Acesta s-a impus în partide online, dar și în turneele europene unde de mai multe ori s-a clasat printre primii.  Pe lângă partidele online, este un obișnuit al partidelor cu mize mari de la Bellagio. Acesta este recunoscut ca specialist al stilului heads-up și a participat la mai multe sezoane ale unor emisiuni dedicate pokerului. La una dintre aceste emisiuni a fost implicat împreună cu Sammy Farha, în cel mai mare pot al emisiunii, în valoare de aproape un milion de dolari.

Bryn Kenney, alias „BKD”

Potrivit mai multor site-uri care alcătuiesc clasamente legate de jucătorii de poker online, Bryn Kenney este jucătorul cu cele mai mari câștiguri obținute din acest joc până în anul 2020. Veniturile sale însumează 55 de milioane de dolari!

Cariera lui Bryn Kenney a început în 2007, iar de atunci acesta s-a remarcat în numeroase evenimente.  În anul 2014 a câștigat o brățară WSOP  la un eveniment cu 1.500 de jocuri. De asemenea, a prins 7 mese finale la WSOP și de 32 de ori a intrat în bani. Acesta este unul dintre finaliștii obișnuiți ai turneelor majore de poker și de obicei este printre primii cinci jucători. Cel mai mare pot al său, în valoare de 2 milioane de dolari, a fost obținut într-o partidă din 2017. Cel mai prolific an al carierei sale de până acum a fost 2019, când a câștigat aproximativ 20,5 milioane de dolari la un turneu la care s-a clasat pe locul trei.

Pentru un jucător la început de drum, oricare dintre cei menționați, dar și alții, pot prezenta interes. Stilul de joc și felul în care conduc partidele de poker online poate fi studiat. Majoritatea sunt și antrenori ai acestui joc, care practic și-a dezvoltat mai multe fațete cu fiecare nouă provocare pe care aceștia au lansat-o.

Pe care dintre acești jucători profesioniști de poker online l-ai prefera ca antrenor?