Ce îți dorești cel mai mult? Un câștig fabulos, o petrecere cu prietenii, pe care să ți-o amintești toată viața? O vacanță cu familia într-un loc plin de distracții? Asta este ce oferă Las Vegas și chiar mai mult decât atât. Pentru că sloganul său dezlănțuiește dorințele, visurile și libertatea. De aceea –„Ce se întâmplă în Vegas, rămâne în Vegas”.

Un oraș tânăr și fabulos

Longevitatea și tradiția sunt adesea trecute la loc de cinste pe cartea de vizită a orașelor. De multe ori, acestea se pot lăuda cu sute de ani de atestare istorică. În cazul Las Vegasului totul este, însă, diferit. Orașul este unul dintre cele mai tinere, cu o istorie de doar puțin peste 100 de ani. În 1890 dezvoltatorii căilor ferate din Statele Unite ale Americii au stabilit ca Las Vegas să devină prima oprire pe ruta San Pedro – Los Angeles. O alegere providențială pentru această zonă. În 1905 primul tren a oprit oficial în Las Vegas, iar șuieratul acestuia a fost un semnal de start pentru dezvoltarea celui mai mare loc de distracție din lume.

Zona era animată pe atunci de spiritul Vestului Sălbatic, populația fiind formată în special de lucrători ai căilor ferate și de fermieri. Au apărut astfel, cu repeziciune, jocurile de noroc și prostituția. În 1931 un nou val de muncitori a ajuns în oraș pentru realizarea Barajului Hoover, iar ritmul de creștere a fost accelerat. Atunci a apărut primul casino, iar, mai apoi, primul hotel, după care au apărut multe altele. Fiind un oraș care atrăgea și foarte mulți investitori ambițioși, s-au dezvoltat spații grandioase, mega hoteluri și cazinouri de dimensiuni nemaivăzute.

Vedere panoramică a orașului Las Vegas

Oamenii definesc locul

Apetitul pentru câștig, distracție și aventură al celor care au trecut prin Las Vegas sau au ales să se stabilească în acest oraș dinamic, a creat o istorie de invidiat. Numărul legendelor a crescut direct proporțional, deoarece fiecare avea de povestit întâmplări deosebite din Vegas. Partide de cărți cu mize uriașe, cu jucători celebri, întâmplări în care erau implicate superstaruri cum ar fi Frank Sinatra sau Elvis. Nopți fără sfârșit și povești de dragoste deosebite, care, uneori, puteau duce la căsătorie. În Las Vegas sunt peste 500 de biserici. Majoritatea oficiază căsătorii rapide.

Industria gamblingului, un motor de dezvoltare

Deținătorii de cazinouri au fost cei care au dezvoltat orașul, deoarece și-au dorit să îmbunătățească mereu oferta și să atragă din ce în ce mai mulți turiști. Sunt emblematice în toată lumea cazinouri precum Caesars Palace, The Venetian – care recrează Veneția europeană, inclusiv canalele cu gondole, MGM sau Planet Hollywood. Ofertele nu se mai adresează doar gamblerilor, ci întregii familii. Resorturile au dezvoltat parcuri de distracție, terenuri de golf, spații de plimbare și au contractat spectacole de primă clasă. De asemenea, Las Vegas a devenit și o destinație de afaceri, numeroase convenții profesionale desfășurându-se anual în acest oraș, care nu are odihnă.

The Venetian – Las Vegas
Caesars Palace – Las Vegas

Campanie de branding devenită legendă

În 2003 compania de publicitate R & R Partners a primit dificila sarcină de a rebrandui orașul care deja era renumit în toată lumea pentru jocurile de noroc și distracțiile pentru toată familia. În loc de a găsi o altă direcție sau o altă atracție pe care să o promoveze, compania a reușit să găsească sloganul care să comunice, în mod deliberat, libertate!

Sloganul „ce se întâmplă în Vegas, rămâne în Vegas” a devenit viral. A intrat rapid în limbajul uzual, deoarece a reușit să incite imaginația tuturor. Las Vegas a devenit mai mult decât o distracție. S-a transformat întru-un Paradis pentru adulți, deoarece indiferent ce ai fi făcut acolo, nu ar fi avut repercursiuni în viața cotidiană. În show-uri de televiziune s-a discutat chiar și cu psihologi despre acest mesaj. Au fost persoane care au făcut referire la un concept asemănător transmis de expresia „Atunci când ești în Roma, comportă-te ca romanii”. Aceasta înseamnă: adoptă obiceiurile locului pentru a te integra. În cazul Las Vegasului s-a discutat și despre scuza perfectă. Pe scurt, acest slogan dă tuturor o șansă pentru a-și explora latura aventurieră.

Inspirație pentru filme de comedie

Mai mulți realizatori de film au văzut potențialul deosebit pe care acest slogan îndrăzneț îl poate avea. Au apărut, după 2003, mai multe comedii care explorează tocmai sentimentul de libertate pe care ți-l oferă Las Vegasul. Printre acestea se numără seria „Marea mahmureală” și filmul romantic cu Cameron Diaz și Ashton Kutcher, care poartă chiar numele „Ce se întâmplă în Vegas, rămâne în Vegas”. Aceste filme, alături de legendele urbane, precum și interesul operatorilor din turism, contribuie la creșterea orașului.

Las Vegas poate fi privit din foarte multe unghiuri. Orașul este dinamic, îndrăzneț, un talisman norocos, romantic și, înainte de toate, discret. Promisiunea este una foarte intimă, toate secretele îți vor fi păstrate, deci – „Ce se întâmplă în Vegas, rămâne în Vegas”!