Dan Girtofan NetBet
Dan Gîrtofan la Raliul Transilvaniei

 

În urmă cu câteva luni, puneam centura de siguranță și porneam la drum cu Dan Gîrtofan și Tudor Mârza în Campionatul Național de Raliuri. La bordul popularei sale Skoda Fabia R5, Giri ne-a purtat cu viteze amețitoare peste superbul Transfăgărășean, peste culmile Brașovului și dealurile Transilvaniei, în Harghita, la Sibiu sau la Cluj, terminând pe podium în toate etapele desfășurate până acum în sezonul curent.

Cu o rundă rămasă de disputat la Bacău, Giri și Tudor și-au asigurat locul 2 în clasamentul general al actualei ediții a Raliului României și devin astfel vicecampioni naționali! Medalia de argint a fost obținută cu o clasare pe 3 la general în Raliul Transilvaniei.

Într-un comunicat de presă, Gîrtofan a caracterizat punctual rezultatul și parcursul din 2020. „Ne bucurăm foarte mult că am reușit să fim la start în acest sezon ciudat, atipic, pricinuit de pandemie. Pentru noi acest titlu de vicecampioni este un rezultat foarte important, muncit, care a încununat niște eforturi foarte mari de a ne alinia la startul fiecărei etape. Sigur, au fost momente în care poate ne-am fi dorit mai mult, dar este important că suntem, din nou, acolo sus, în top”.

Tempestini, campion pentru a 5-a oară

A fost un sezon cu un număr mai mic de etape decât în anii precedenți, dar pe cât de scurt, pe atât de intens.

Simone Tempestini
Simone Tempestini, campion 2020

Dacă mașina sponsorizată de NetBet s-a clasat pe locul 2, titlul național a fost adjudecat de talentatul Simone Tempestini. Pilotul de numai 26 de ani a ajuns la 5 medalii de aur în țară și vânează recordul național absolut. În prezent, Titi Aur are opt trofee de campion al României, cele mai multe.

Sezonul 2020 al Campionatului Național de Raliuri se va încheia la Bacău, în 24 octombrie.