Ce face lumea la început de an? Își pune dorințe, dă pronosticuri, își face speranțe. Pe scurt, pariuri. Și ce distracție mai bună dacă nu niște pariuri mai nebune?

Evident, ar fi ceva să iasă vreunul din ele, dar iată câteva idei de pariuri cu potențial.

Tottenham să câștige campionatul în Anglia

Când a preluat echipa, Jose Mourinho spunea că Spurs ar putea să se bată la titlu în 2021-2022. Cu un an mai devreme, londonezii sunt însă în toate calculele posibile. Tot sezonul au fost cu un punct în fața sau în urma liderului, iar fanii prind tot mai multă încredere în echipă.

În mod cert, stilul pragmatic al lui Jose se simte. Tottenham nu mai este echipa aceea frumoasă și naivă construită de Pochettino. A devenit o echipă cinică, are o apărare puternică, dar încă se chinuie uneori în meciuri pe care ar trebui să le controleze clar.

Dintre Top 4, la ora scrierii acestui text Tottenham avea cea mai mare cotă pe NetBet: 13.00, chiar dacă ordinea în clasament variază de la o etapă la alta. City are 1,86, Liverpool are 3,25 și Man United are 7,00.

Jose Mourinho
Jose Mourinho

Belgia să câștige Euro 2020… în 2021

În 2018 au ajuns până în semifinalele World Cup și au pierdut atunci la limită, 0-1, cu Franța, eventuala campioană mondială. Trei ani mai târziu, generația de aur a Belgiei dă senzația că are de terminat un lucru și acela este câștigarea unui trofeu internațional. Ar putea fi echipa de pariat pentru titlu la un Euro? Poate.

Primul avantaj este, evident, lotul. Dacă în 2016 puteam vorbi de o oarecare lipsă de experiență, astăzi Lukaku în apogeul carierei, Courtois s-a maturizat mult în poartă, iar Kevin de Bruyne continuă să strălucească în Anglia, fiind cel mai bun pasator din Premier League în ultimii cinci ani.

Belgia mai are un potențial avantaj: culoarul. Parcursul până în sferturile competiției ar fi unul mai facil decât al altora. Cu condiția să câștige o grupă ușoară din care mai fac parte Danemarca, Finlanda și Rusia. Sigur, din sferturi viața li s-ar complica, dar de acolo oricum toate meciurile ar fi grele pentru toată lumea.

Paradoxal, pe NetBet Belgia are cotă 6,00, la fel ca Anglia, fiind teoretic favorite. Dar fanii fotbalului știu că e greu să spui Belgia înaintea Germaniei, a Franței sau a Spaniei.

Real Madrid să îl transfere pe Mbappe

Cândva, în alte vremuri, Realul făcea spectacol inclusiv prin transferuri. Recent, Realul nu a mai reușit să impresioneze. Au fost perioade de transferuri în care a preferat să nu cheltuie nimic. Și au fost altele în care a dat chix cu nume de răsunet: James Rodriguez, Eden Hazard și chiar Gareth Bale.

Însă la Real un lucru e sigur: cât timp va fi Florentino Perez acolo, țintele de transferuri vor fi spectaculoase. Iar vara lui 2021 are obiectivul stabilit: Kylian Mbappe. Vedeta PSG-ului cochetează de trei ani cu o mutare la Madrid, dar și-ar fi dorit să plece din Paris doar după câștigarea unui mare trofeu. Adică a Ligii Campionilor. A fost aproape în 2020, mai are o ocazie în 2021. Dar altfel, este momentul ca PSG să îi dea drumul atacantului, dacă dorește să mai recupereze din banii băgați în transferurile ultimilor ani. Și semnalul acesta ar fi, odată cu numirea recentă a lui Pochettino, un antrenor care formează echipe și fotbaliști.

Contează enorm și că Mbappe este dorit insistent de Zinedine Zidane, așa că partea rămasă de rezolvat este doar cea financiară. Adică o mică negociere de 150 – 200 de milioane de euro, nimic serios și grav.

Messi și Cristiano Ronaldo la aceeași echipă

În ultimul deceniu, fotbalul s-a împărțit între cei doi. Au fost cap la cap în bătălia recordurilor, în goana după baloane de aur, în trofee. Și cursa s-a terminat când Cristiano a ajuns la Juventus, iar Messi a dat primele semne că ar fi interesat să plece de pe Camp Nou.

Când și-a pus în cap toată Barcelona vara trecută, a apărut zvonul că Juve ar face sacrificiile necesare financiare pentru a-l aduce la Torino. Messi va fi liber de contract în vară și, dacă va dori în continuare să plece, rămâne de văzut ce îl va tenta mai mult: ideea de a face echipă cu Ronaldo sau ideea de a face din nou echipă cu Pep Guardiola, la City. Pentru că alte variante par mai puțin plauzibile…

Cert este că dacă ar alege Juventus, lumea s-ar lipi de streaming și s-ar uita la meciuri ca la producțiile de cinema cu mulți supereroi.

Lionel Messi și Cristiano Ronaldo
Lionel Messi și Cristiano Ronaldo

Simona Halep să câștige două titluri de Grand Slam

Sănătoasă, dornică de succes după un 2020 fără multe turnee, Simona este foarte disciplinată în pregătire și s-a antrenat pentru 2021 cu mult înainte. Are toate calitățile să reușească noi rezultate mari în acest an. Dacă mai are ceva de demonstrat în tenis, atunci acesta este anul în care să o facă.

Este de așteptat ca Roland Garros, Wimbledon și US Open să se desfășoare în condiții mai normale, pe măsură ce se diminuează impactul pandemiei de coronavirus în lume.

Până atunci, ne așteaptă turneul de la Antipozi. Deja plecată în Australia, Simona va fi prezentă la Australian Open și, evident, toată România îi ține pumnii.