Sergio Ramos nu este doar unul dintre cei mai longevivi jucători ai Realului.

El este și unul dintre cei mai buni fundași ai tuturor timpurilor, cu recorduri greu de egalat. Născut pe 30 martie 1986, andaluzul a atins numeroase borne de-a lungul carierei sale. Ramos a făcut parte din primul 11 ideal al Ligii Campionilor de nu mai puțin de 4 ori (În anii 2014, 2016, 2017 și 2018), a fost numit „jucătorul meciului” din finala UEFA Champions League 2016, finală pe care galacticii au și câștigat-o în fața Atletico Madrid, și a fost desemnat de 5 ori cel mai bun fundaș din La Liga, în 2012, 2013, 2014, 2015 și 2017. Citește despre restul recordurilor lui Sergio, aici.

Poate că fundașul lui Real este cunoscut pentru stilul foarte ofensiv de joc, însă în afara terenului, Sergio Ramos a făcut nenumărate declarații, multe dintre ele foarte motivante.  Cu ocazia zilei lui de naștere, am strâns câteva dintre aceste declarații, mai jos. Care e preferata ta?

zi-nastere-ramos

Declarații despre Balonul de Aur

Balonul de Aur ar trebui acordat celui mai bun jucător din lume la momentul respectiv. Acest lucru nu ar trebui influențat de felul în care jucătorii sunt ca oameni sau de diferențele dintre ei.

Mi-ar plăcea să câștig Balonul de Aur, dar sincer să fiu, nici nu mă gândesc acum la asta.

Am reușit multe lucruri în cariera mea care sunt foarte, foarte bune, dar dacă mi-ar acorda Balonul de Aur, asta ar fi cu adevărat istoric.

Declarații despre alți jucători

Sergio Ramos despre Messi

Cred că Messi și-a câștigat respectul în ceea ce privește deciderea viitorului său. Nu știu dacă o va face sau nu în cel mai bun mod posibil. Dar în ceea ce privește fotbalul spaniol și Barça, cu toții ne dorim să aibă cei mai buni jucători. Din acest motiv am vrea ca Messi să rămână aici.

Messi face atât liga spaniolă, cât și pe Barça mai bune. Și Clasicos sunt mai frumoase cu el. Este unul dintre cei mai buni din lume, nu cred ca mai este ceva de adăugat. Și-a câștigat respectul, fără niciun dubiu. Și vom vedea ce se întâmplă.

Am suferit în timpul celor mai buni ani ai carierei lui. Atâta vreme cât nu îl confrunt, totul e OK. L-aș găzdui la mine, dacă se decide să vină la Real.

 

Sergio Ramos despre Cristiano Ronaldo

Odată cu plecarea lui Cristiano Ronaldo de la Real, el a pierdut și echipa a pierdut. Eu unul nu l-aș fi lăsat să plece.

 

Sergio Ramos despre Haaland și Mbappe

Mi-aș dori să vină amândoi la Real, dar ar fi mai simplu să semnăm cu Haaland. Condițiile financiare cu Mbappe sunt mai dificile. Haaland n-ar fi o alegere rea datorită setei sale de goluri, titlurilor, importanței, vitezei. Cred că ar fi mai simplu să cădem de acord cu el.

 

Sergio Ramos despre Ronaldo

Este adevărat că, atunci când am început, am fost fanul jucătorilor mai ofensivi, mai precis unul anume: brazilianul Ronaldo, Ronaldo Luis Nazario de Lima. Alt idol al meu a fost Claudio Caniggia, un atacant argentinian cu părul lung, care îmi plăcea foarte mult. Datorită lui mi-am lăsat și eu părul lung!

 

Declarațiile lui Ramos despre fotbal și pasiuni

Fotbalul este ca să unească, nu să separe.

Trebuie să profităm de puterea pe care fotbalul o are și să ne arătăm solidaritatea față de cei care trec prin momente grele. Fanii ne dăruiesc atât de multă dragoste, încât avem responsabilitatea de a primi  acea dragoste și a de o proiecta undeva important, cum ar fi către copiii care au mare nevoie de ajutor.

Respect opinia fanilor pentru că dragostea lor este importantă, însă atunci când lucrurile nu merg bine, ei trebuie să-și arate sprijinul față de jucători pentru că noi toți vrem ce e mai bun pentru Madrid.

Muzica este un mod de a-mi exprima starea și cu siguranță e ceva care mă motivează înaintea unui meci. Mă ajută și să trec peste înfrângeri din trecut și îmi ține mintea ocupată atunci când nu sunt pe teren. Deci muzica e alături de mine în fiecare moment al zilei.

Nu poți forța pe cineva să fie o persoană diferită.

Ce a rămas din băiețelul din Sevilla e același vis de a câștiga mereu. Am și acum acest vis.

 

Alți fotbaliști despre Sergio Ramos

Și pentru că lauda de sine nu sună bine, am adunat câteva dintre descrierile făcute de alții fundașului lui Real.

 

Robert Lewandowski: Cel mai dur oponent pe care l-am întâlnit? Cu siguranță Sergio Ramos! Este genial din punct de vedere defensiv, dar este bun și cu atacul.

Thiago Silva: Pentru mine, Ramos este la momentul de față cel mai bun fundaș din lume. Este opinia mea, el cu siguranță poate să jongleze cu toate aspectele unui meci.

Sergio Aguero: Ramos este unul dintre fundașii cei mai dificili pe care i-am întâlnit.

Eden Hazard: Sergio este unul dintre cei mai buni din lume.

Neymar Junior: Cel mai bun oponent pe care l-am întâlnit a fost Sergio Ramos, este un fundaș central excelent, care înscrie de asemenea și multe goluri.

Paolo Maldini: Este cel mai bun fundaș din lume la momentul de față și urmașul meu pe teren.