Dacă Seneca ar fi scris acest blog, probabil că ar fi început prin a spune că norocul este ceea ce se întâmplă atunci când pregătirea întâlnește oportunitatea. Ai fi de acord? Da și nu – în funcție de poziția ta față de superstiții.

În cultura jocurilor de noroc și cea de cazino în general, talismanele norocoase sunt oarecum o necesitate și rareori vreun jucător s-ar descurca fără unul. Fie că este vorba de cultura occidentală sau de cea orientală, talismanele norocoase pentru jocurile de noroc creează o aură de încredere în puterea superioară, lăsând ca sprijinul divin să își găsească drumul către jucătorul de noroc și să creeze oportunități.

Dacă ești pasionat de tradițiile și credințele orientale sau dacă te-ai întrebat vreodată care sunt simbolurile chinezești aducătoare de noroc în gambling, am adunat 15 obiecte norocoase populare chinezești pe care oamenii le poartă cu ei atunci când se joacă, în speranța că le vor aduce noroc.

Care sunt cele mai bune amulete chinezești pentru gambleri?

Talismanele norocoase chinezești au o mulțime de forme. De la dragonul imperial și statuile norocoase ale pisicii de aur până la plicurile roșii, aceste simboluri ale norocului au fost folosite pentru orice, de la stimulente ale norocului la jocurile de noroc până la leacuri și acompaniamente pentru diverse aplicații Feng Shui. Dar, care este simbolul chinezesc al norocului care funcționează cu adevărat? Conform tradiției, toate funcționează.

Adânc înrădăcinate în istoria și cultura chineză, simbolurile chinezești (în special în Feng Shui) sunt cunoscute ca și când ar avea un înțeles semnificativ și un scop puternic în viața, casa și locul de muncă al cuiva. Ele sunt celebre pentru întinerirea energiei stagnante și întărirea pozitivității, acționând în același timp atât ca leacuri, cât și ca protectori.

Puterea acestor simboluri transcende și în hobby-uri precum jocurile de noroc, servesc un scop important pentru cei care joacă.

Dacă te întrebi care sunt simbolurile chinezești aducătoare de noroc pe care ar trebui să le alegi atunci când te joci la jocuri de noroc, consultă această listă exhaustivă cu 15 dintre cele mai populare amulete chinezești pentru jocurile de noroc:

1. Pinyin – Simbolul chinezesc pentru noroc

Pinyin este unul dintre cele mai populare simboluri chinezești ale norocului; el reprezintă fu, norocul, în sine. Puterea acestui vechi simbol chinezesc este încă foarte puternică. Simbolul fu este atârnat pe ușa de la intrare în timpul Festivalului de primăvară chinezesc și al Anului Nou chinezesc pentru a aduce noroc, fericire și prosperitate. Această practică a început în timpul dinastiei Zhou în anul 256 î.Hr. pentru a împiedica zeița sărăciei să viziteze casele și să locuiască în ele.

În zilele noastre, artiștii desenează adesea simboluri fu în caligrafie cu cerneală neagră pe hârtie roșie și le păstrează în case ca simbol Feng Shui care atrage energia pozitivă.

Vei vedea aceste simboluri frumoase ale norocului și sub formă de bijuterii, de obicei sub formă de talismane și pandantive, care sunt de obicei alegerea preferată a jucătorilor, deoarece sunt cel mai ușor de purtat cu ei.

2. Statui norocoase cu pisici de aur

Potrivit unor credințe Feng Shui, pisicile sunt considerate de obicei de rău augur în mitologia chineză – cu excepția cazului în care sunt pisici de aur. Obținerea unei statui de pisică aurită semnifică o transformare fructuoasă a ceea ce ar fi putut fi un eveniment foarte nefavorabil într-unul cu un rezultat încurajator.

Simbolul pisicii aurii (uneori numită pisica norocoasă) este atât de puternic încât simbolizează protecția împotriva răului și transformarea răului în bine, în general. În Feng Shui, statuia cu două fețe a unei pisici este un simbol neobișnuit al abundenței, al norocului și al protecției.

În timp ce o parte a statuii înfățișează o pisică zâmbitoare cu o labă ridicată, menită să atragă bogăția și norocul, cealaltă parte înfățișează o pisică încruntată cu o mătură pentru a simboliza protecția, măturând grijile, necazurile și ghinionul departe de tine.

3. Portocale

În arta Feng Shui, portocalele sunt considerate fructe cu energie yang abundentă. Energia yang este înălțătoare, luminoasă și vibrantă, precum soarele în mijlocul zilei. Culoarea, mirosul și gustul portocalelor tind să îi facă pe oameni să se simtă înălțați și fericiți, uneori chiar energizați, ceea ce provine din baza sa Feng Shui.

Simbologia suplimentară a portocalelor este că au acea culoare radiantă a aurului și au, în esență, forma unor monede, motiv pentru care sunt considerate ca fiind unul dintre cele mai populare talismane norocoase chinezești pentru jocurile de noroc.

Portocalele sunt utilizate frecvent pentru curățarea spațiului, pentru a înlocui energia stagnantă sau negativă cu bucurie, pozitivitate și vitalitate. Pentru ca această energie pozitivă să circule în casa ta, poți păstra un bol de portocale proaspete în bucătărie sau poți purta una cu tine dacă vrei să atragi norocul.

Jucătorii de jocuri de noroc poartă adesea o portocală (uneori câteva) cu ei la jocurile de cărți sau la sălile de jocuri pentru a avea noroc, sau, poartă ornamente cu imagini de portocale pentru a invita bogăția, abundența și norocul în jocul lor.

4. Dragoni chinezești

Potrivit culturii chineze antice, dragonul imperial a avut nouă fii dragoni, ceea ce justifică fascinația culturii pentru acest simbol, vizibil peste tot – de la arhitectură la bijuterii.

În funcție de regiunea țării, unele nume de dragoni se scriu diferit, dar toate își păstrează aceleași proprietăți.

Baxia (Bixi): Balaurul țestoasă (balaurul țestoasă) este simbolul cel mai frecvent recunoscut. El este puternic, puternic și capabil să poarte poverile vieții. El aduce prosperitate și putere și asigură o viață lungă și sănătoasă.

Chi-Wen (Chao Feng sau Chiwen): Acest dragon este folosit pe acoperișuri ca protecție împotriva focului. De asemenea, guvernează apa, așa că este înțelept să se plaseze unul în interiorul unei case pentru a proteja împotriva inundațiilor sau a altor dezastre naturale.

Bi An (Bian): Bian este un protector al legii și un dragon considerat un judecător corect. Pentru cei care se confruntă cu probleme juridice, acest simbol ar putea fi numai bun.

Gongfu (Gong Fu): Gong Fu este un dragon de apă căruia îi place să înoate în lacuri și peste tot în apă, de fapt. El vă protejează de inundații, aduce bogăție în casă și este un talisman norocos chinezesc folosit pe nave.

Ch’iu Niu (Quiniu): Quiniu iubește muzica și creativitatea, motiv pentru care este de obicei sculptat pe instrumente muzicale sau ca motiv de relief.

Pu Lao (Puloa): Acest dragon domnește peste sunete. El răcnește și este adesea folosit ca motiv pentru clopotele templelor. Dacă vrei să impui autoritate, pune unul pe birou.

Taotie (Tootie): Pentru cei care caută bogăția, dragonul Tootie God ar putea fi de ajutor! Amestecă acest dragon iubitor de mâncare cu farfurii, boluri și alte piese de servire din bronz și alte metale și vezi ce se întâmplă. Vei descoperi că majoritatea modelelor de veselă din China includ o imagine a lui Taotie.

Suan Ni (Sunni): Dragonul leu stă și veghează asupra regatului său, acordând înțelepciune și bogăție mare celor care folosesc acest simbol. El este un dragon zeu al focului și fumului care poate juca rolul de talisman norocos.

Ya Zi (Yazi): Un războinic feroce și mereu victorios în război, zeul dragon protector îi protejează pe cei din armată de energia lui Yazi.

5. Plicurile roșii

În timp ce culturile occidentale asociază adesea culoarea roșie cu pasiunea, în cultura chineză – roșul este una dintre cele mai yang culori, simbolul energiei vitale, al bogăției și al prosperității. Roșul este, de asemenea, cea mai norocoasă culoare în Feng Shui și este legată de protecție și de elementul foc, invocând adesea inspirația și motivația.

Fiind cea mai norocoasă dintre culori, roșul este încorporat în toate evenimentele importante din viață. De fapt, sărbătorile importante, cum ar fi nunțile, noul an lunar și alte sărbători speciale, au, de obicei, cadouri în bani prezentate în plicuri roșii pentru belșug. Cu toate acestea, deoarece plicurile roșii conțin o monedă, ele sunt o amuletă excelentă de purtat în poșetă sau în portofel pentru bogăție abundentă.

6. Jin Chan (Broasca cu trei picioare)

Jin Chan (broască de aur) sau Chan Chu (broasca) sunt două amulete norocoase, cunoscute ca purtătoare de vești bune și noroc. Această creatură cu trei picioare este reprezentată purtând o monedă în gură și se crede că apare în timpul lunii pline în apropierea gospodăriilor care vor primi în curând bani, vești bune sau orice formă de bogăție. Se știe, de asemenea, că broasca cu trei picioare alungă ghinionul.

Amuletele Jin Chan sunt unele dintre talismanele norocoase preferate de jucători, de păstrat în preajmă. În timp ce unii își poartă broaștele cu ei, afișându-le cu mândrie înainte de a apăsa pe buton la un aparat de joc pentru a-și maximiza șansele de câștig, alții își pun jetoane sau bilete de loterie sub statuia broaștei și speră la ce e mai bun.

7. Simbolul dublei fericiri

Cine nu s-ar bucura de o dublă de orice lucru bun, mai ales de fericire! În cultura chineză, simbolul dublei fericiri este caracterul pentru bucurie, adesea folosit în obiectele de nuntă pentru a invita norocul. Combinat cu norocoasa culoare roșie, se așteaptă ca simbolul fericirii duble să aducă o bucurie imensă în viața ta. Jucătorii poartă adesea un simbol al fericirii duble ca pandantiv sau un alt tip de bijuterie, sau ca parte a ansamblului lor vestimentar pentru a le aduce noroc.

8. Cele douăsprezece animale din zodiacul chinezesc

Pasionații de horoscop trebuie să știe deja totul despre cele douăsprezece animale din zodiacul chinezesc, despre simbolistica din spatele lor și despre animalul care le reprezintă. Fiecare an poartă un anumit simbolism și este legat de unul dintre cele douăsprezece animale. Animalele se rotesc într-o anumită ordine.

În cultura chineză, este de bun augur să ai orice reprezentare a tuturor celor douăsprezece animale laolaltă, fie că este vorba de o fotografie, ca decor, pe un pandantiv sau în altă parte. Atunci când cele douăsprezece animale sunt împreună, se crede că ele aduc echilibru, armonie și prosperitate.

Jucătorii au tendința de a purta bijuterii inspirate din zodiac pentru a le aduce noroc, fie că este vorba de semnul lor individual sau de cele douăsprezece împreună. Cine ar fi crezut că horoscopul jocurilor de noroc există!

9. Crapul (Koi) și peștele auriu

Crapul (koi) și peștele auriu sunt amulete norocoase folosite în case sau în alte spații pentru a stimula bogăția. Simbolul constă în opt peștișori roșii și unul negru plasați într-un acvariu sau într-un iaz koi. Dacă vrei să incluzi acest talisman chinezesc norocos în colecția ta, urmează regulile Feng Shui:

Așază acvariul în casă, în apropierea ușii de la intrare.
Asigură-te că ocupă peretele nordic sau sectorul sud-estic al casei.
Întreține-l în mod regulat și păstrează-l curat.

La fel ca multe alte simboluri, și acesta este purtat ca bijuterie sau într-un alt mod pentru a atrage bogăția.

10. Cele trei monede norocoase chinezești

Cele trei monede norocoase chinezești sunt printre amuletele chinezești aducătoare de noroc cele mai preferate pentru jucătorii de noroc! Legate cu o panglică roșie, se spune că cele trei monede îți aduc noroc, bogăție și prosperitate atâta timp cât rămân aproape de tine.

Altfel spus, dacă vrei să păstrezi acest simbol în casa ta, plasează-l în sectorul de sud-est al locuinței. Dacă preferi să le ai tot timpul cu tine, le poți purta în interiorul poșetei sau al portofelului pentru o abundență de bogăție și bani.

11. Caractere chinezești

Caracterele chinezești sunt opțiuni comune de talismane norocoase pentru cei care își doresc norocul acolo unde îl pot vedea – la încheietura mâinii sau la gât. Diferite caractere, cum ar fi cele pentru dragoste, sănătate, înțelepciune, fericire, noroc, avere, bogăție, prosperitate etc. sunt adesea purtate ca pandantive pentru a atrage ceea ce reprezintă simbolul ales de ei. Și acestea pot fi așezate în interiorul casei, în locul potrivit.

12. Bambusul norocos

Dintre toate plantele Feng Shui pentru noroc, bambusul norocos este probabil una dintre cele mai populare, dacă nu chiar cea mai populară și mai puternică cură Feng Shui.

Simbol al sănătății, al norocului și al prosperității, această plantă superbă atrage și crește fluxul de energie pozitivă în orice spațiu, fie că este vorba de casa sau de afacerea ta. În același timp, se crede că această plantă asigură o circulație neîntreruptă a chi-ului în tot spațiul, reactivând orice energie stagnantă din zonă.

Diferitele aranjamente ale tulpinilor de Bambus au semnificații diferite, iar jucătorii care se bazează pe această plantă pentru bogăție ar trebui să știe că șase tulpini de bambus norocos aduc condiții favorabile care asigură un flux de bani și noroc.

13. Noduri mistice

Fie că sunt folosite singure sau în combinație cu alte simboluri ale norocului, nodurile mistice sunt cunoscute sub numele de nodurile fericirii. Ele sunt simbolul eternității cifrei opt și le poți folosi pentru a te bucura de numeroase beneficii Feng Shui.

14. Numere norocoase chinezești

Numerele norocoase chinezești poartă un simbolism special și se crede că ele atrag diverse tipuri de energii și vibrează la o anumită energie. Numerele 3, 5 și 8 sunt considerate cele mai norocoase numere dintre toate, în timp ce 4 este considerat ghinionist.

Unii oameni folosesc aceste numere norocoase ca un ghid pentru alegerea lucrurilor importante din viața lor în care este nevoie de un număr, cum ar fi următoarea adresă de domiciliu, numărul de telefon și altele. Poți să te folosești de aceste numere și să profiți de energia sa chi de fiecare dată când decizi să te joci!

15. Statui ale lui Buddha

Statuile lui Buddha care râde (cunoscute și sub numele de “Hotai” sau “Pu-Tai”) sunt un simbol tipic chinezesc al prosperității și bogăției plasate în gospodării sau în alte spații.

Dolofan din cale-afară, se crede că Buddha (statuia) îndeplinește dorințe și aduce noroc celor care îi freacă burta. Recent, Hotai a devenit un talisman chinezesc norocos pentru jocurile de noroc, nu doar pentru norocul casnic. Persoanele care doresc mai multă prosperitate și bogăție ar trebui să își achiziționeze un Buddha râzând cu o oală de aur sau pepite de aur în mâini.

Concluzie

Fie că este vorba de naivitate, de nevoia de control sau de o credință autentică că există ceva mai mare decât noi care controlează lucrurile și care ne împinge spre talismane norocoase și superstiții, este cumva liniștitor să credem că un lucru mic din buzunarul nostru chiar ne păzește spatele și ne aduce acel câștig pe care sperăm să-l obținem de atâta timp.

Deși lumea jocurilor de noroc nu există în afara superstițiilor și probabil că nu va exista niciodată, în mod rațional, știm cu toții că nu există nicio garanție că talismanele norocoase ne vor face milionari, având în vedere că toate jocurile de cazinou sunt efectiv aleatorii. Chiar și așa, a decide care este simbolul chinezesc al norocului care îți aduce cel mai mult noroc, apoi a te agăța de el, îți poate spori încrederea și îți poate insufla un sentiment de control. Adăugă în combinație o mentalitate care bate șansele și poți la fel de bine să pleci acasă cu niște cha-ching!