2022 a fost un an bun pentru sportul românesc în special în discipline precum natație, unde David Popovici a cucerit lumea, iar la canotaj am scris din nou istorie. De asemenea, sportivii din țara noastră au mai avut rezultate notabile și la tenis de masă, kaiac-canoe și lupte. De Ziua Națională, sărbătorim succesul sportivilor români care au adus rezultate pentru țară.

Principalele borne ale sportului românesc în 2022:

Ziua Națională în sport

 

Rezultatele fenomenale ale lui David Popovici

David Popovici are șanse foarte mari să fie declarat cel mai bun sportiv al anului 2022 în România, după rezultatele fenomenale pe care le-a obținut la natație. După un 2021 promițător, David Popovici și-a demonstrat adevărata valoare și a reușit să scrie istorie. Mai întâi a făcut-o la Campionatele Mondiale de la Budapesta, unde a reușit să câștige medalia de aur atât la 100 de metri liber cât și la 200 de metri liber. Apoi, el a câștigat medalia de aur în aceste probe și la Campionatele Europene de la Roma. Iar în proba de 100 de metri liber a stabilit chiar un record mondial. Tot în 2022, David Popovici a mai câștigat trei medalii de aur la Campionatele Mondiale de juniori și alte șapte de aur la Europenele de juniori. Sportivul favorit al românilor, Ziua Națională a României este un bun prilej de a ne aminti de succesul său de anul acesta!

 

De Ziua Națională, ne amintim de medaliile de aur de la Campionatele Mondiale de canotaj

 

România a strălucit și la Campionatele Mondiale de canotaj, eveniment ce a avut loc în luna septembrie, în Cehia. Țara noastră a câștigat patru medalii de aur și a terminat pe locul 3 în clasamentul general, fiind întrecută doar de Marea Britanie și de Italia. O mare victorie a fost obținută în proba regină a canotajului, la opt plus unu, unde Magdalena Rusu, Iuliana Buhuş, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Mădălina Bereş. Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Denisa Tîlvescu, Victoria-Ştefania Petreanu au adus aurul pentru România pentru prima dată după cinci ani de pauză. De asemenea, România a mai câștigat aurul prin Ionela Cozmiuc, la simplu vâsle feminin categoria ușoară, prin echipajul masculin de dublu rame, format din Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan, și la dublu vâsle feminin prin Ancuța Bodnar și Simona Radiș.

 

Aurul obținut de Cătălin Chirilă la Campionatul European de Kaiac-canoe

Cătălin Chirilă a reușit una dintre marile surprize ale acestui an după ce a terminat pe primul loc în proba de canoe simplu 1000 metri din cadrul Europenelor de la Munchen, din luna august. Sportivul nostru a încheiat cu timpul de 3:49.681. El a fost urmat pe podium de Martin Fuksa (Cehia) şi de Carlo Tacchini (Italia). România câștigase ultima dată titlul european în această probă în 2006, prin Florin Mironcic. De asemenea, a fost prima medalie la un European pentru prima dată din 2011 încoace, după argintul lui Iosif Chirilă.

 

Medaliile obținute de Bernadette Szocs la Campionatele Europene de tenis de masă

Bernadette Szocs a strălucit în luna august la Campionatele Europene, unde a câștigat atât medalia de aur cât și cea de argint. Ea a obținut aurul în proba feminină de dublu alături de austriaca Sofia Polcanova, după ce a învins un cuplu român, format din Elizabeta Samara și Andreea Dragoman. De asemenea, Bernadette a câștigat și o medalie de argint la dublu mixt, alături de Ovidiu Ionescu.

 

Aurul obținut de Andreea Beatrice Ana la Campionatele Europene de lupte

Andreea Beatrice Ana a câștigat în luna martie medalia de aur la Campionatele Europene de luptă de la Budapesta, la categoria 55 kg. Sportiva a învins-o în finală pe ucraineanca Oleksandra Homeneț. Ana a confirmat astfel așteptările foarte mari ce erau de la ea, după ce câștigase titlul mondial și pe cel european la categoria de vârstă sub 23 de ani. De asemenea, ea avea și două medalii de bronz la Europenele de seniori, în 2019 și 2021.

Ziua Națională a României este un bun prilej de a aminti de succesul sportivilor noștri. Nu este însă singurul! NetBet Sport a făcut o recapitulare a celor mai notabile succese ale sportivilor noștri, iar după cum se vede, nu sunt puține!