„El Derbi Madrileno” aprinde din nou spiritele în capitala Spaniei. Real Madrid – Atletico Madrid se joacă, joi, 26 ianuarie, pentru a 230-a oară în istorie, în sferturile Cupei Regelui. Jucătorii la pariuri sportive online beneficiază de cote avantajoase pentru rezultatul final.

Real Madrid – Atltetico Madrid

Meciul pe care toată planeta vrea să îl vadă

Real Madrid are două mari rivale. Prima este FC Barcelona, echipa aflată în acest moment pe primul loc în La Liga și care mereu s-a luptat până la ultima suflare cu echipa din capitala Spaniei pentru titluri. A doua este Atletico Madrid, adversara din estul metropolei, aflată și ea în cursa pentru titlu, dar și pentru prestigiosul trofeu al Cupei Regelui.

Rivalitatea a luat naștere la începutul secolului al XX-lea, în 1909, când Real Madrid, pe atunci „Madrid Foot-Ball Club”, încerca să absoarbă cât mai multe cluburi mici din oraș pentru a-și mări baza de jucători și a elimina competiția. Nu a reușit, însă, cu Athletic Club Madrid (actuala Atletico Madrid), care a primit sprijin financiar de la „clubul mamă” Athletic Bilbao și a reușit astfel să își păstreze majoritatea jucătorilor valoroși.

Numele formației Real Madrid a fost dat chiar de Regele Spaniei Alfonso al XIII-lea. „Real”, în traducere înseamnă „regal”, iar Casa Regală Spaniolă și-a exprimat astfel simpatia față de clubul de pe Santiago Bernabeu. Clubul a fost, de asemenea, favorizat și de dictatorul fascist Franco, care a ajuns la putere în urma războiului civil spaniol dintre 1936 și 1939.

Real Madrid nu este singura echipă spaniolă care a primit onoarea de a purta acest nume. Alte cluburi care poartă „Real” sunt: Real Sociedad, Real Betis, Real Valladolid și Real Club Deportiu Espanyol de Barcelona (Espanyol).

Din 1909 și până în prezent, cele două echipe au jucat nu mai puțin de 229 de ori, iar cele mai multe meciuri le-a câștigat Real (114 victorii). Cristiano Ronaldo a înscris cele mai multe goluri în „El Derbi”, iar Sergio Ramos a fost jucătorul cu cele mai multe apariții în duelurile dintre cele două mari rivale. Niciunul dintre acești doi jucători nu mai joacă în tricoul lui Real Madrid în prezent.

Revenind la zilele noastre, antrenorul Carlo Ancelotti își dorește să câștige din nou tot ce se poate câștiga într-un sezon competițional, iar Diego Simeone încearcă să găsească formula câștigătoare și țintește cât mai sus în acest an, inclusiv la trofeul Cupei Regelui, adjudecat anul trecut de Real Betis.

Cote pentru „El Derbi”

Pentru Real Madrid – Atletico Madrid, din sferturile Cupei Regelui, ambii antrenori vor trimite în teren tot ce au mai bun, iar fanii care joacă la pariuri sportive se bucură de cote avantajoase. Pentru victoria lui Real Madrid este o cotă de 1.88, iar un triumf al marilor rivali aduce o cotă 3.86. Un egal are cota de 3.57.

Indiferent de cine va câștiga, un lucru este cert, în urma meciului de joi, capitala Spaniei va cunoaște o adevărată fiesta.