Novak Djokovic – Stefanos Tsitsipas este marea finală la Australian Open ATP din 2023. Cei doi se luptă pentru marele premiu pe 29 ianuarie, într-un meci care va face cu siguranță deliciul jucătorilor la pariuri online.

Novak Djokovic – Stefanos Tsitsipas

Novak Djokovic – Stefanos Tsitsipas, în finala Australian Open 2023. Miză financiară uriașă

Cei doi au avut parcursuri fenomenale până acum în carieră, iar acum urmează să își joace șansa pentru un nou titlu de campion. Chiar dacă sârbul Novak Djokovic este favoritul numărul 1 la câștigarea trofeului, grecul este gata să producă un nou șoc și să își adjudece marele premiu.

Pe lângă prestigiu, miza financiară este una uriașă pentru ambii jucători. Învingătorul va încasa un cec de 2.05 milioane de dolari, în timp ce învinsul va lua 1.12 milioane de dolari. Banii pentru cel care va triumfa în marea finală sunt mult mai mulți față de cei încasați de câștigătoarea finalei la feminin.

Câștigătoarea meciului dintre Elena Rybakina și Aryna Sabalenka va încasa apriximativ 480 de mii de dolari, iar învinsa va primi puțin peste 255 de mii de dolari.

Îl va egala Novak Djokovic pe Rafael Nadal?

În vârstă de 35 de ani, Novak Djokovic a câștigat până acum nu mai puțin de 21 de titluri de mare șlem, iar dacă va fi cel care va câștiga în finala din acest an de la Australian Open, îl va egala pe marele său rival, spaniolul Rafael Nadal, care are în palmares 22 de trofee de mare șlem.

Pe de altă parte, grecul Stefanos Tsitsipas (24 de ani), nu a reușit să se impună în niciun turneu mare până acum, dar timpul nu este pierdut, având în vedere că a reușit să învingă în 9 finale de turnee single de o anvergură mai scăzută.

De asemenea, Stefanos Tsitsipas este cu un loc mai sus în ierarhia ATP față de Novak Djokovic. Grecul ocupă locul 2, fiind singurul elen din istorie care a reușit această performanță, iar sârbul se află pe locul 3. Primul loc este ocupat de spaniolul Carlos Alcaraz, în vârstă de 19 ani.

Cote pentru finala Australian Open 2023

Cotele la pariuri sportive online îl arată câștigător pe Novak Djokovic în meciul din finala Australian Open 2023. El are o cotă de 1.20, în timp ce rivalul Stefanos Tsitsipas are o cotă considerabil mai mare: 4:40.

Suspansul crește pe zi ce trece, iar suporterii ambilor sportivi sunt măcinați de o singură întrebare: cine va câștiga în finala Australian Open 2023?