Miturile și legendele au fost explorate temeinic de industria de sloturi online. Fie că vorbim de vechii zei egipteni, de cei greci, romani și nordici, sau de legende din diversele civilizații, producătorii de păcănele online au împrumutat simboluri și fapte din acest univers misterios. Asociată cu suveranitatea de drept a Angliei, Excalibur sau Sabia din Piatră este sabia legendară a Regelui Arthur. Ei i-au fost atribuite puteri magice, apărând în diverse legende britanice.

The Sword & The Grail - Sabia din Piatră în sloturi online

Excalibur sau Sabia din Piatră

Excalibur și Sabia din Piatră nu sunt una și aceeași, dar au fost asociate în legendele britanice. Totul a început cu Regele Arthur, un legendar conducător britanic, reprezentantul idealului cavaleresc.  Întrucât din primele secole ale mileniului al doilea nu s-au păstrat foarte multe informații, existența Regelui Arthur nu a putut fi confirmată.  El este menționat în multe legende de la jumătatea mileniului.

În jurul său au fost create legendele privind Excalibur, Sabia din Piatră, Camelotul, Cavalerii Mesei Rotunde, Vrăjitorul Merlin. Literatura medievală a sporit aceste legende adăugând căutarea Sfântului Graal, adulterul lui Sir Lancelot și al Reginei Guinevere, bătălii pentru apărarea Marrii Britanii.

Excalibur era o sabie foarte bine executată, care îl făcea invincibil pe deținătorul său. În legendele britanice, în special în cele galeze, ea a aparținut lui Arthur, dar și lui Merlin, Lady of the Lake, Morgan le Fay,  Bedivere, Griflet sau Gawain.

Sabia de Piatră apare în legendele britanice în jurul anului 1200 d.Hr. ca o dovadă a dreptului lui Arthur de a revendica moștenirea lui Uther Pendragon. Ea i-a adus recunoașterea tânărului rege și l-a ajutat în aventurile sale. În unele legende, Sabia din Piatră a fost ruptă de Arthur în lupta cu Regele Pellinor și, la sfatul lui Merlin, i-a încredințat-o Doamnei Lacului. Aceasta i-a dăruit Excalibur în schimbul unor servicii ulterioare.

Până la 10.000x miza în slotul online The Sword & The Grail

În jocul de păcănele online The Sword & The Grail, providerul suedez Play’n GO a implementat multe dintre legendele menționate anterior. Pe grila cu 5 role și 3 rânduri și 20 de linii de plată fixe, pe lângă clasicele simboluri din pachetul de cărți de joc vor apărea și Arthur, Guinevere, Lancelot și Merlin.

Pentru a obține câștiguri de până la 10.000x, după un model matematic foarte volatil, cu un RTP de 96,53%, trebuie să te ajuți de simbolul Grail (Wild). Acesta apare pe toate rolele, înlocuiește celelalte simboluri în combinații și face plăți proprii. El poate avea multiplicator 2x, 5x, 10x sau 100x.