Slotul online The Hand of Midas este unul dintre cele mai populare jocuri din colecția providerului Pragmatic Play. Lansat în februarie 2021, el a cucerit jucătorii prin grafica detaliată, wild-uri blocate și multiplicator progresiv de câștiguri. La succesul său a contribuit și legenda Regelui Midas.

Legenda Regelui MIdas in păcănelele The Hand of Midas

Legenda Regelui Midas – simbolul lăcomiei

Regele Midas este un personaj istoric real. El a domnit între 738 și 691 î.Hr. în Frigia, o regiune de pe teritoriul actual al Turciei. Comorile descoperite în mormântul său au arătat că acesta era extrem de bogat. De altfel, despre acest rege s-a vorbit mai mult decât despre înțeleptul rege Solomon. Motivul celebrității sunt legendele al căror protagonist este.

Avid după aur și convins că acesta trebuie să aparțină doar conducătorilor, când Dyonisos s-a oferit să-l răsplătească pentru buna găzduire a prietenului său Silemus, Midas i-a cerut ca tot ce atinge să se transforme în aur. El nu a înțeles că acest dar era un blestem nici măcar atunci când și-a transformat propria fiică într-o statuie de aur. Abia când a realizat că nu poate să mănânce, i-a cerut lui Dyonisos să-l scape de dar și, după ce s-a îmbăiat în apele râului Pactol, a redevenit muritor de rând.

O altă legendă îl face pe Midas simbolul prostiei și, în sens extins, al incompentenței. Zeul Pan pretindea că fluierul său era mai melodios decât Lira lui Apollo. Apollo a acceptat provocarea lui Pan, ba mai mult, și arbitrajul lui Midas. Prieten bun cu Pan, Midas a fost subiectiv când a fost întrebat cine cântă mai frumos. Apollo a considerat că acesta are nevoie de urechi mai bune și, drept pedeapsă, i-a înlocuit urechile cu unele de măgar. Midas și-a scuns urechile, dar frizerul său a mărturisit acest secret pământului care, prin intermediul unei trestii, l-a adus la cunoștința tuturor.

Atingerea lui Midas în slotul online The Hand of Midas

Asemenea legendei, orice rotire din slotul The Hand of Midas se poate transforma în aur. Grila 5×3 cu 20 de liniii de plată active este plasată în Sala de Tron a Regelui Midas. Simbolurile tematice sunt Midas, Fiica lui, Dyonisos, Cufărul cu aur, Fructiera și Pocalul. Alături de regalele de la 10 la A, ele generează combinații recompensate cu până la 5.000x miza după un model matematic foarte volatil, cu RTP de 94,51%.

La combinațiile victorioase participă și simbolul Wild care apare pe rolele 2, 3 și 4. Acestea sunt încărcate cu multiplicator 1x, 2x sau 3x. Câștigurilor dintr-o rotire li se aplică suma multiplicatorilor de pe role, indiferent dacă acestea conectează sau nu.

Rotirile gratuite The Hand of Midas

Pentru a declanșa rotirile gratuite The Hand of Midas trebuie să colectezi cel puțin 3 simboluri Scatter (Mâna). Optând pentru Modul Miză, pentru 25% în plus la miză vei primi mai multe simboluri Scatter pe role și vor crește șansele de a declanșa bonusul.

Numărul de rotiri gratuite este stabilit în urma unui mini-joc. Pentru 3, 4 sau 5 Scattere, pe ecran vor apărea 9, 12 sau 15 mini-role care vor acorda 1-3 rotiri gratuite. Wild-urile care vor ateriza în timpul rotirilor gratuite se vor bloca pe role până la finalul rundei și vor alimenta un multiplicator progresiv de câștiguri.

Bonusul Hand of Midas garantează câștiguri de 10x, 20x sau 30x pentru 3, 4 sau 5 Scattere declanșatoare. Dacă nu sunt atinse aceste ținte, vor fi inițiate mini-jocuri cu 3 role care vor acorda rotiri suplimentare până la atingerea câștigurilor garantate.

Activând funcția Cumpără rotiri gratuite, pentru taxe de 100x, 200x sau 300x, vei cumpăra 3, 4 sau 5 Scattere și vei iniția bonusul corespunzător.