Naționala de fotbal a României se pregătește intens pentru campania de vară din cadrul preliminariilor pentru Euro 2024. Jucătorii la pariuri online pot plasa bilete pe meciurile care se vor desfășura pe 16 și 19 iunie la Priștina și Lucerne.

Nationala de fotbal a Romaniei

Naționala de fotbal a României: Cum arată lotul

Meciurile sunt decisive pentru „tricolorii” lui Edi Iordănescu. Obiectivul este ca echipa națională să obțină calificarea la Euro 2024, după ce prima reprezentativă a ratat orice prezență la un turneu final în ultimii 7 ani. Ultima participare a fost la Euro 2016, pe când selecționer era Anghel Iordănescu, tatăl actualului tehnician al naționalei, Edi Iordănescu.

Kosovo – România (16 iunie, ora 21:45) și Elveția – România (19 iunie, ora 21:45) sunt cele două meciuri pe care le are de disputat prima reprezentativă, în contextul în care nu este văzută favorită în niciun meci, dar speranța moare ultima!

În lot a revenit Ianis Hagi, a cărui absență a fost subiect intens de discuții în timpul campaniei din primăvară. Iată cum arată lotul naționalei de fotbal a României.

  • Portari: Ştefan Târnovanu (FCSB), Marian Aioani (Farul Constanța), Horaţiu Moldovan (Rapid Bucureşti);
  • Fundaşi: Andrei Raţiu (Huesca), Cristian Manea (CFR Cluj), Andrei Burcă (CFR Cluj), Radu Drăguşin (Genoa), Ionuţ Nedelcearu (Palermo), Adrian Rus (Pisa), Mario Camora (CFR Cluj), Raul Opruţ (Hermannstadt);
  • Mijlocaşi: Marius Marin (Pisa), Tudor Băluţă (Farul Constanța), Vladimir Screciu (Universitatea Craiova), Darius Olaru (FCSB), Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns), Alexandru Cicâldău (Ittihad Kaleba), Ianis Hagi (Glasgow Rangers), Deian Sorescu (FCSB), Olimpiu Moruţan (Pisa), Florinel Coman (FCSB), Dennis Man (Parma), Valentin Mihăilă (Parma);
  • Atacanţi: George Puşcaş (Genoa), Denis Alibec (Farul Constanţa), Louis Munteanu (Farul Constanţa).

Elevii lui Edi Iordănescu vor avea de înfruntat două naționale puternice, în care activează jucători de la echipe mari ale Europei. Amir Rrahmani, fundașul lui Napoli, și Vedat Muriqi, atacantul de la Mallorca, sunt prezențe sigure pentru duelul cu România. În același timp, și Elveția are o echipă foarte puternică, din care fac parte Edmilson Fernandes (Mainz), Granit Xhaka (Arsenal) și Eray Comert (Valencia).

România se află în luptă pentru un loc de calificare la Euro 2024 cu Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Amdorra. Cu Andorra și Belarus, naționala României a obținut victorii, ceea ce a propulsat-o în vârful clasamentului grupei, pe locul 2, după Elveția.

Alte două rezultate pozitive ar cimenta poziția „tricolorilor” în grupă și ar ajuta la îndeplinirea obiectivului. Astfel, selecționerul Edi Iordănescu pare optimist.

„Încrederea mea în fiecare dintre tricolori și în toți ca grup, așa cum ne-am consolidat în ultima vreme, este totală. Simt că maturizarea lor fotbalistică vine în același timp cu o coeziune pe care ne-am dorit-o, dincolo de potențialul lor evident.

Suntem încrezători și vreau să le transmit tuturor suporterilor români mesajul pe care îl împărtășesc și tricolorilor: uniți de tot ce avem mai bun în noi, cu gândurile și sacrificiile puse în slujba aceluiași obiectiv, vom ajunge acolo unde ne dorim: să ne bucurăm împreună!”, a declarat selecționerul Edi Iordănescu.

Ce cote ai la dispoziție pe NetBet

Ca de obicei, pe NetBet găsești pariuri pentru toate meciurile tari. Și pentru că nu poți rata duelurile naționalei de fotbal a României, mai jos găsești cotele pentru cele două dueluri cu Kosovo și Elveția.

MECI COTE
1 x 2
Kosovo – România 2.49 3.10 3.06
Elveția România 1.54 4.20 6.20

*COTELE POT VARIA