Unele dintre cele mai populare jocuri de poker printre jucătorii recreativi sunt MTT-urile (turnee la mai multe mese). Fie că vorbim de turnee de poker live sau online, MTT-urile reprezintă o experiență de joc diferită și mai complexă decât în cazul jocurilor cash sau a turneelor Sit&Go. Cei care nu sunt foarte familiarizați cu jocul de poker tind să facă unele greșeli, pe care le vom evidenția în rândurile următoare.

1.    Prea multe mâini jucate

O greșeală frecventă pe care o fac jucătorii neexperimentați de poker este aceea de a se implica în foarte multe mâini, îndeosebi la începutul turneelor. Aceasta este facilitată și de stack-ul mare în comparație cu blind-urile. Poate părea o idee bună să te implici în joc cu mâini marginale, dar, pe termen lung, această strategie este pierzătoare.

Este mult mai indicat ca, în loc să te implici în mai toate mâinile, să te concentrezi pe mâinile cu potențial, pe care să le joci agresiv. Agresivitatea este un factor care te ajută să câștigi mâini, fără a fi nevoit să-ți dezvălui cărțile. În plus, dacă aceasta este completată cu mâini valoroase, ai șansa să profiți exact de jucătorii care mizează pe mâini mai slabe.

2.    Pasivitatea te costă

Pe măsură ce blind-urile în MTT cresc, a fi pasiv este o mare greșeală. Această strategie poate funcționa în fazele incipiente, dar atunci când blind-urile cresc, dacă vei juca doar mâinile în care completezi combinații bune, riști „să fii citit” și să nu fii plătit. O strategie simplă, bazată doar pe puterea mâinilor nu va fi eficientă.

Este recomandat să eviți să fii pasiv și să încerci să aplici o strategie dinamică, plină de imprevizibilitate, care să deruteze oponenții. Chiar dacă agresivitatea în poker este mai bună decât pasivitatea, o strategie echilibrată, în care să alternezi momentele de agresivitate cu cele în care joci slow, poate fi opțiunea câștigătoare.

3.    Respectarea principiilor de management al fondurilor

În acest domeniu fac greșeli cei mai mulți dintre jucători de poker online. Presupunem că prezența într-un cazinou terestru este ocazională. Iar atunci joci turneele care sunt disponibile. În schimb, pe platformele online ai de unde alege. Problema este că în aceste turnee se înscriu foarte mulți jucători, astfel că, deși este posibil să ai un avantaj față de cei mai mulți dintre ei, este foarte posibil să nu obții rezultate pozitive o perioadă îndelungată.

Din acest motiv, bankroll-ul tău trebuie să permită înscriere într-un număr suficient de turnee. Cu cât sunt mai mulți jucători participanți la un  turneu, iar structura blind-urilor este mai rapidă, cu atât vei avea nevoie de mai multe buy-in-uri pentru a acoperi eventualele pierderi. În același timp, trebuie să păstrezi echilibrul atunci când succesul vine de la primele turnee. Chiar dacă încrederea va fi la cote ridicate, este bine să rămâi la același buy-in până vei construi un bankroll suficient de solid pentru a crește miza.

4.    Pierderea controlului – cale sigură spre dezastru

„Tiltarea” este piatra de încercare pentru oricare jucător de poker. Experiența arată că jucătorii care se lasă prinși în această capcană nu au șanse de reușită prea mari în poker.

Pentru a evita acest fenomen, trebuie să te antrenezi pentru a trata fiecare mână jucată în mod individual. Construiește strategii pe termen mediu și lung și acceptă că înfrângerea este parte din joc. Chiar dacă ești într-o perioadă în care atragi „bad beat”-uri, trebuie să înțelegi că vor veni și vremuri bune. Tot ce trebuie să faci este să analizezi fiecare mână și să iei hotărâri corecte.

5.    Abuzul de „bluff” te costă

Cacealmaua poate fi un instrument decisiv în jocul de poker, dar trebuie să înțelegi că, jucând o strategie corectă, vei câștiga în jur de 15-20 % din timp. „Bluff”-ul te ajută să crești acest procent, dacă îl folosești cu moderație.

Jucătorii cu experiență știu că poți încerca o cacealma la adăpostul unui joc corect. După ce câștigi 2-3 mâini la showdown, cu cărți bune, poți încerca un bluff urmând exact aceeași strategie de pariere. În cele mai multe cazuri, adversarii vor crede că ai completat din nou o mână puternică și nu vor dori să te verifice. Momentul bluff-ului trebuie ales cu grijă, în funcție de circumstanțe. Spre exemplu, acesta are mai multe șanse de reușită atunci când se joacă la „bubble”.

 

Acestea sunt unele dintre cele mai frecvente imprudențe pe care jucătorii recreaționali le fac în turneele MTT. Ele pot fi corectate printr-un proces de învățare continuu și prin acumularea de experiență. Turneele MTT de pe NetBet Poker reprezință cea mai sigură cale spre progresul în poker. Descoperă platforma noastră de poker online, ajustează-ți strategiile și satisfacția va fi pe măsură.