iSunt multe criterii de care ar trebui să ții cont atunci când încerci să întocmești o ierarhie a jucătorilor de poker live. Câștigurile, numărul turneelor câștigate și importanța acestora, dar și brățările WSOP deținute, sunt factori importanți care trebuie luați în considerare. Știai că sunt jucători profesioniști de poker recunoscuți la nivel mondial care, în ciuda succesului în poker, nu dețin încă o brățară WSOP?

jucători WSOP

Sam Trickett, o figură marcantă din poker

Sam Trickett a fost una dintre figurile proeminente din poker în anii 2010. Carismatic, agresiv și impenetrabil, el era o prezență frecventă la turneele și jocurile cash televizate. Deși a ajuns la câteva mese finale, Sam Trickett nu și-a adjudecat nicio brătară WSOP.

Cariera de jucător profesionist de poker a început-o în 2005, după ce o accidentare l-a scos din fotbalul profesionist. Ajuns la 37 de ani, Sam Trickett s-a retras în regiunea rurală a Marii Britanii. În ultimii ani el nu a mai participat la turnee, dar se află pe locul 38 în topul celor mai mari câștiguri din poker cu $21.782.557. Peste 10 milioane i-a câștigat la ediția din 2012 a Big One for One Drop cu buy-in de 1 milion de dolari. Sam a cedat în heads-up în fața lui Antonio Esfandiari.

Un alt premiu impresionant a fost obținut la Aussie Millions 2013 (2 milioane de dolari). La începutul lui 2011, în doar o lună, britanicul a câștigat peste 3 milioane de dolari în turnee. Nu cunoaștem motivele retragerii sale din lumina reflectoarelor, dar oricând se poate înscrie cu succes pentru a obține o brățară WSOP.

Maria Ho, “Last Woman Standing” la WSOP

Această jucătoare americană cu origini taiwaneze a fost o răsfățată a televiziunilor în epoca de aur a pokerului. Ea a participat la numeroase jocuri de poker televizate. La 40 de ani, Ho este pe locul 329 în topul câștigurilor din poker live cu un total de $5.253.919.

Deși nu a obținut premii de top, ea a reușit să fie de 4 ori „Last Woman Standing” la WSOP Main Event (ultima oară în 2017). La WSOP 2012 a fost femeia cu cele mai multe intrări în bani, performanță îmbunătățită la WSOP 2014 când a intrat de 8 ori în premii. Maria Ho a fost foarte aproape să obțină prima sa brățară WSOP în decembrie 2023 la World Series of Poker Paradise, event 1, Mystery Millions, când a terminat a 3-a. Foarte activă în ultima perioadă, Maria Ho rămâne un nume de luat în seamă la următoarele evenimente WSOP.

Steve O’Dwyer, încă un nume în seria de jucători WSOP fără brățară în palmares

Steve O’Dwyer este un jucător profesionist de poker din SUA. Cu aproape 40 de milioane de dolari câștigați din poker, el este pe locul al 14-lea în clasamentul all-time al câștigurilor din poker. Cu toate astea, el nu are în palmares o brățară WSOP. Mai mult, din motive necunoscute, el nu a participat la ultimele 3 sezoane, deși a fost foarte activ.

Supranumit „The Hairy Beast”, O’Dwyer a participat la multe mese finale, atât în turnee live, cât și în cazinouri online (peste 7 milioane de dolari câștiguri). Cel mai mare premiu din carieră a fost de peste 1.8 milioane de dolari obținuți la Poker Super High Roller Macao 2014. La WSOP a intrat în premii de 19 ori, acumulând câștiguri de peste $700.000.

Christoph Vogelsang, jucător pe mize mari

Pe locul 20 în topul jucătorilor cu cele mai mari câștiguri din poker (peste 31 milioane de dolari), germanul Christoph Vogelsang este unul dintre cei mai cunoscuți jucători de poker pe mize mari. El a obținut rezultate notabile în multe competiții. Cel mai mare premiu, 6 milioane de dolari, l-a obținut când a câștigat Super High Roller Bowl Las Vegas 2017.

Deși peste o treime din câștigurile sale la poker provin de la WSOP, Christoph Vogelsang este încă un nume în sera de jucători WSOP încă să pună mâna pe o brățară. Cea mai bună clasare a sa la WSOP este locul al 3-lea la Big One for One Drop 2014.