Bundesliga a fost, este și va fi fără îndoială unul dintre cele mai puternice și spectaculoase campionate din lume, care face etapă după etapă deliciul jucătorilor la pariuri sportive.

Bundesliga

Cine va fi campioană în Bundesliga? Luptă strânsă până la capăt!

Lupta la vârful clasamentului, în acest moment, la începutul etapei cu numărul 19, este foarte strânsă. Liderul este Bayern Munchen și arată o formă ceva mai slabă față de sezoanele trecute, clubul fiind afectat și de plecarea golgheterului Robert Lewandowski la FC Barcelona.

Între locul 1 și locul 5, diferența este doar de 3 puncte, iar orice rezultat negativ obținut de Bayern, fie înfrângere sau egal, poate schimba liderul în clasament. Surprinzător, Union Berlin, echipă din estul capitalei germane, se află pe locul secund, cu 36 de puncte, unul mai puțin față de campioana de anul trecut.

Faptul că berlinezii sunt atât de sus în clasament arată că dominația echipelor din fosta Republică Federală Germană în Bundesliga poate fi clătinată de cele din fosta Republică Democrată Germană. Căderea zidului Berlinului și, implicit căderea comunismului din RDG, au dus la unirea celor două țări, al cărei campionat a inclus din 1990 și cluburile din est. De-a lungul timpului, echipele estice nu au reușit să se bată de la egal la egal cu cele vestice și au ajuns în ligile inferioare sau au fost desființate.

După Union Berlin, în campionat, următoarea clasată, cu 35 de puncte, este altă echipă din estul Germaniei, RB Leipzig, dar care nu are o istorie impresionantă, fiind înființată în 2009. Echipa se luptă să câștige titlul, într-o ligă plină ochi de echipe de tradiție, vechi chiar și de 120 de ani.

Cu 34 de puncte, pe locurile 4 și 5, se află Borussia Dortmund, respectiv Freiburg. Următoarea echipă în clasament, cu 32 de puncte, este Frankfurt. Echipele care termină campionatul pe locurile 1-4 vor ajunge direct în Liga Campionilor, în timp ce locul 5 asigură calificarea în grupele Europa League, iar locul 6 aduce calificarea în play-off-ul pentru grupele Conference League.

Cote senzaționale pentru echipele favorite

Campionatul Bundesligii se încheie pe data de 27 mai 2023, cu 16 etape rămase în acest moment, iar suporterii echipelor din fotbalul german pot paria online pe echipa care va câștiga campionatul și pe cine va fi golgheter la finalul competiției.

Pentru Bayern Munchen se înregistrează o cotă de 1.12, urmată de RB Leipzig (cotă 11), Borussia Dortmund (cotă 21), Union Berlin (cotă 41) și Freiburg (cotă 81).

În ceea ce privește golgheterul, cotele îi arată favoriți pe Christopher Nkunku și Niclas Fullkurg, ambii cu o cotă de 3.75. Următorii sunt Marcus Thuram (cotă 11), Jamal Musiala (cotă 12), Serge Gnabry (cotă 15) și Sadio Mane (cotă 17).

Apetitul pentru performanțe, încurajat din spate și de suporterii înfocați, poate produce surprize uriașe la finalul sezonului în Bundesliga. Ce urmează, nimeni nu poate ști cu siguranță, dar un lucru este cert: spectacolul este la el acasă în Germania!