Un lucru interesant este că, dacă ceri oamenilor să aleagă un număr între unu și zece, mulți dintre ei vor alege numărul șapte. Despre șeptar, o cifră magică pentru mulți, am putea chiar afirma că este unul din numerele preferate al omenirii.

Există șapte zile ale săptămânii, șapte culori ale curcubeului, șapte note pe scara muzicală. Șapte minuni, șapte mări, șapte continente, iar numele de cod al agentului James Bond este 007. Dar de ce preferăm unele numere față de altele? Ce este atât de special la numărul 7? Și cum poate ceva așa de insipid, ca un număr, să genereze emoții atât de puternice, mai les jucătorilor de casino online?

Șeptarii Norocoși 77777

Șapte este prezent în întreaga istorie a umanității

Fascinația noastră pentru anumite numere se întoarce în zorii istoriei înregistrate.

În Biblie reprezintă des divina perfecțiune, în confucianism reprezintă combinația dintre Yin și Yang, în religia iudaică și islamică se vorbește de șapte raiuri, iar exemplele pot continua.

Un alt fapt interesant este că numărul șapte este legat și de modul în care gândim. Oamenii de știință au descoperit că un creier uman poate ține minte doar până la șapte lucruri deodată. Orice grup mai mare de elemente, trebuie să fie despărțit în grupuri mai mici, pentru a fi reținut.

Nu-i de mirare că este o cifră plăcută. O femeie, întrebată de ce a votat pentru 7 în sondajul cercetătorului Alex Bellos despre numărul preferat, a spus: „Este un pic penibil, dar îmi place deoarece acesta nu poate fi împărțit în mod egal și nu se va supune cu ușurință regulilor.”

Șeptarii și jocurile de noroc

Șeptarii și apariția lor ca 777 sau 77777 pe rolele jocurilor ca la aparate sunt doar o consecință firească a acestei fascinații a omenirii față de acest număr. În cercurile de jucători de noroc, acest număr a fost considerat întotdeauna un semn al norocului, iar această asociere este naturală. Dar cum a ajuns el pe rolele sloturilor?

Istoria aparatelor începe undeva în jurul anului 1895, atunci când compania Liberty Bell a lansat pe piață primul slot cu 3 role și 5 simboluri. Acestea erau potcoave, diamante, inima neagră, inima roșie și un clopoțel.

Inventatorul nu a depus un brevet, iar designul său a fost rapid copiat și aparatele au început să se răspândească cu mare viteză, făcând momentul exact al apariției șeptarilor pe rolele aparatelor un fapt mai greu de cunoscut.

Având în vedere că în prezent există mai puține simboluri potcoavă, s-ar putea susține că șeptarii i-au înlocuit încet-încet ca simbol norocos. O altă teorie este aceea că, odată cu creșterea numărului de role al aparatelor au fost introduse și simbolurile bar și cele cu șeptari.

Vrei să testezi și tu magia șeptarilor din jocurile slot?

Încearcă cele mai populare păcănele cu 777, ca: Shining Crown, Dice and Roll, Flaming Hot, Burning Hot, toate titluri ale furnizorului EGT. În afară de șeptari, sloturile furnizorului EGT au și 4 jackpoturi progresive cu valori distincte, care pot atinge valori colosale. Cel mai mare Jackpot EGT câștigat pe NetBet a adus norocoasei utilizatoare 461.414,37 RON.

Alte jocuri distractive cu șeptari sunt: Amazing Sevens de la Novomatic, Sevens High de la Quickspin și Take Five de la Oryx Gaming.

Nu ești o persoană superstițioasă? În acest caz, poate ar trebui să alegi jocurile în baza RTP-ului (am mai scris despre asta aici).