Dacă istoria jocurilor de noroc ne învață ceva, este că norocul și jocurile de noroc (cum sugerează și numele) au o legătură aproape de nezdruncinat. Fie că este vorba de superstiții sau că aceste trucuri și accesorii au un efect real, zeii jocurilor de noroc și cei ai norocului par să se bucure de încrederea insațiabilă a jucătorilor în marea putere a amuletelor și talismanelor. Așa că, iată o trecere în revistă a 5 dintre cele mai populare obiecte considerate talismane norocoase, numai bune de folosit și atunci când te joci într-un cazino online.

Trifoiul cu patru foi

Deși legat de tradiția irlandeză, trifoiul este probabil unul dintre cele mai populare talismane norocoase din întreaga lume. Trifoiul cu trei foi este asociat cu Ziua Sfântului Patrick ca o icoană simbolică pentru Sfânta Treime creștină: Dumnezeu, Fiul și Sfântul Duh. Cu toate acestea, dacă este prezentă a patra frunză, aceasta reprezintă harul lui Dumnezeu și este văzută ca fiind talismanul norocos care funcționează. Șansa ca cineva să întâlnească un trifoi cu patru foi este de 1 la 5076, ceea ce îl face pe cel care îl găsește extrem de norocos! În zilele noastre, trifoiul (indiferent dacă sunt trei sau patru frunze) a devenit o temă extrem de populară pentru jocurile de noroc online și unul dintre cele mai comune simboluri de farmece norocoase. Un slot online extrem de popular în România, care are trifoiul ca simbol principal este Burning Hot de la EGT.

Potcoava de cal

Potcoava este una dintre cele mai puternice amulete norocoase din poveștile populare din întreaga lume.

Originea folclorului despre potcoavă ca talisman norocos a pornit de la Sfântul Dunstan. Care, mai exact, în loc să bată în cuie o potcoavă pe calul Diavolului, a bătut-o în cuie pe copita Diavolului însuși. Apoi, Diavolul și Dunstan au făcut apoi o înțelegere, în care Diavolul a promis să nu deranjeze niciun loc cu o potcoavă bătută în cuie deasupra ușii sau porții.

Pentru a se proteja, oamenii au început să agațe potcoavele pe ușile lor – o tradiție care dăinuie în unele locuri până în ziua de azi. Credința afirmă că prinderea unei potcoave cu brațele în sus va aduna tot norocul în interiorul formei sale de “U”, în timp ce întoarcerea ei în jos va face ca tot norocul să dispară.

În timp, legenda potcoavei a evoluat și a devenit mai mult decât un purtător de noroc în case; a devenit un simbol puternic al norocului în multe domenii, inclusiv în jocurile de noroc. De fapt, superstiția potcoavei există de atât de mult timp încât mulți oameni cred că potcoava este unul dintre acele talismane de noroc care funcționează cu adevărat.

Nu știm sigur care este nivelul tău de crezut în superstiții, dar dacă ții o potcoavă în preajma ta în timp ce joci jocuri de noroc, ai grijă să o așezi în poziția cu brațele în sus, în formă de U pentru a aduna norocul și a-ți crește șansele de câștig!

Laba de iepure

Dacă te întrebi cum să ai noroc la cazinou, poate că ar trebui să ții un picior de iepure cu tine atunci când te joci, deoarece și acesta pare că este unul dintre acele talismane care chiar funcționează.

Piciorul de iepure este o amuletă norocoasă (nu atât de norocoasă pentru animalul în sine, totuși) recomandată în aproape toate segmentele vieții, inclusiv pentru câștiguri ale jucătorilor din cazinouri

Originile labei de iepure ca fiind unul dintre obiectele norocoase pe care să le porți la tine pentru a avea noroc sunt diverse; în timp ce unii experți sugerează că originile piciorului de iepure ca talisman sunt legate de totemism, alții susțin că piciorul de iepure te poate proteja de deochi, deoarece iepurii se nasc cu ochii deschiși.

Scarabeii

Nimeni nu poate spune cu certitudine dacă amuletele aducătoare de noroc funcționează, dar știm că oameni din întreaga lume cred că da, deci – trebuie să fie ceva acolo.

În cazul scarabeilor, acest vechi talisman norocos se bazează pe gândacul de bălegar și simbolizează renașterea. Gândacul scarabeu era considerat un simbol al norocului și în Egiptul antic. Astăzi, o mulțime de oameni îl folosesc ca talisman de noroc la cazinou.

Solzii de crap

Cunoști pe cineva din Polonia? Ei bine, atunci probabil că ți-au spus despre solzii de crap ca fiind unul dintre acele talismane norocoase care chiar funcționează!

Împreună cu alte câteva culturi din Europa Centrală, în Polonia se obișnuiește să se mănânce pește la cina din Ajunul Crăciunului, apoi să se poarte în portofel, în poșetă sau oriunde altundeva, solzi de crap ca talisman norocos pentru tot restul anului.

Se crede că solzii atrag bogăția, prosperitatea și norocul pe tot parcursul anului următor. Așadar, dacă plănuiești să te joci la jocuri de noroc (și să câștigi!), poate lua niște solzi de crap și vezi ce se întâmplă!

 

Ți-a plăcut postarea noastră? S-ar putea să te intereseze și:

👉 Superstiții în jocurile de noroc

👉 Cum să îți alegi numărul norocos la pariuri

👉 Sunt șeptarii cu adevărat norocoși?