De când jocul de poker a început să devină un fenomen social, poveștile din jurul său au ajuns în întreaga lume. Dacă la început partidele memorabile erau descrise de gazetari, după ce competițiile au început să fie televizate și au apărut servicii de streaming și YouTube-ul, ele pot fi acum văzute în orice moment.

Pentru jucătorii NetBet Poker și cititorii NetBet Blog am alcătuit un top al celor mai tari mâini jucate la WSOP, cel mai puternic eveniment organizat în live poker.

poker WSOP

2-10 este cea mai tare mână de start când este jucată de Doyle Brunson

În mai 2023 s-a stins Doyle Brunson, unul dintre cei mai cunoscuți jucători profesioniști de poker. Deținător a 10 titluri WSOP, ultimul în 2005, la 72 de ani, Brunson a fost primul jucător care a strâns 1 milion de dolari din poker (1978). Carismatic și bonom, el a fost modelul de urmat pentru mulți jucători în devenire, după ce pokerul a început să fie televizat. În 2006, Doyle Brunson a fost votat de Bluff Magazine drept cel mai influent om din lumea pokerului.

Cea mai mare performanță din cariera lui Brunson este câștigarea Main Eventului WSOP în doi ani consecutivi: 1976 și 1977. Coincidența face ca în fiecare mână finală să joace cu 2-10. În 1976, adversar în heads-up i-a fost Jesse Alto, un jucător amator. „Nașul pokerului”, cum mai era numit Brunson, deținea majoritatea fiselor, așa că atunci când adversarul a deschis cu AJ offsuit, i s-a părut potrivit să plătească cu 2s10s. Flopul a fost A-J-10 și îl pune pe Alto în avantaj evident. Doyle a forțat, iar Alto a mers „all in”. Din păcate pentru el, pe turn și river au venit doi doiari, iar Brunson s-a încununat campion.

În anul următor, „Texas Dolly” ajunge din nou în heads-up la Main Eventul WSOP. Gary Berland, oponentul său, a deschis cu 5-8, iar Brunson a plătit cu, ai ghicit, 2h10s. Pe flop au venit 10-8-5. S-a ajuns din nou la „all in”, iar turnul (2) și riverul (10) l-au făcut din nou campion pe Doyle. De atunci, mâna de start 2-10 poartă numele de „mâna Doyle Brunson”.

Chris Moneymaker vs Phil Ivey

Cei doi s-au înfruntat la masa finală a Main Eventului WSOP 2003. Cu AhQd, Moneymaker a făcut raise, iar Phil Ivey a plătit cu 9s9h. Flopul a fost unul excelent pentru Moneymaker: Qh, 6s, Qs. Acesta a plasat un Cbet (continuation bets) considerabil, plătit de Ivey, un jucător foarte agresiv. Un 9c pe turn a schimbat radical cotele. Moneymaker a plasat un nou un pariu consistent, iar, după un moment de gândire, Ivey a mers all in. Moneymaker a plătit instant și se părea că va pierde mâna. Zeii pokerului au vrut altfel, iar As de pe river a trimis fisele în fața lui Chris. Acesta a câștigat competiția, devenind primul jucător calificat din online care obține o astfel de performanță.

99 i-a adus prima brățară lui Phil Hellmuth

În 1989, copilul răsfățat al pokerului, Phil Hellmuth, era în plină afirmare. După o evoluție senzațională, el a ajuns în heads-up la Main Eventul WSOP. Adversar i-a fost Johnny Chan, campionul ultimelor două ediții. Mulți îl vedeau pe Chan câștigând al treilea titlu consecutiv, dar Hellmuth a avut alte planuri.

În mâna finală, Chan a forțat all in cu As7s, iar Hellmuth a plătit cu 9c9s. Pe board au apărut Kc10hKdQs6s, iar Phil a cucerit prima brățară WSOP. Între timp, de-a lungul tumultuoasei sale cariere, a mai cucerit 16 brățări, ultima în acest an.

Ași contra Ași în turneu cu buy-in de 1 milion de dolari

Turneul Big One for One Drop de la WSOP 2014 a adunat la start 37 de jucători, buy-in-ul fiind unul prohibitiv (1 milion de dolari). La una dintre mese se aflau omul de afaceri Cary Katz și mai tânărul Connor Drinan. În timpul unei mâini, Katz a dat raise cu AsAh, iar Drinan a mărit cu AdAc. După o serie de re-raise-uri s-a ajuns la all in. Între timp, Katz îl avertizase pe Drinan, care era pe val: „Ține-ți banii, puștiule! Nu poți câștiga fiecare pot.”

Dealerul a distribuit 2dKh5h4h2h, iar Katz a completat o culoare la A cu care l-a lăsat mască pe Drinan. Turneul a fost câștigat de un jucător de poker online, Daniel Colman, după un duel în heads-up cu canadianul de origine română, Daniel Negreanu.

Perechea de șeptari bate perechea de ași

La WSOP 2017, în prima zi a Main Eventului, una dintre cele mai valoroase jucătoare de poker din lume, Vanessa Selbst, a avut o înfruntare de coșmar cu franțuzoaica Gaelle Baumann.

Selbst a deschis cu o pereche de ași (AsAd) , iar Baumann a plătit cu o pereche de șeptari (7h7d). Flopul cu Ac7c5c a menținut-o pe Selbst în avantaj. Bet-ul ei a fost plătit instant de franțuzoaică. 7s pe turn a adus-o pe Baumann în avantaj. Selbst a continuat să parieze, iar jucătoarea din Hexagon a dat call. Pe river a venit 4d. După un bet al americancei, franțuzoaica a dat un raise care o forța pe adversară să meargă all in.

Selbst a intuit pericolul:  „Acesta s-ar putea să fie un Main Event foarte scurt pentru mine. “Nu știu dacă sunt destul de bună să renunț la mâna asta.” Selbst a plătit și a pierdut, în timp ce Baumann a terminat pe locul 102.

Ți-au plăcut aceste povești din poker? Poți scrie și tu propria poveste. Începe această aventură la NetBet Poker!